Vælg sprog
Puk Lippmann
Farver
1 stk
2 stk
1 stk

Puk Lippmann

Puk Lippmann (f. 1945) er uddannet væver hos Vibeke Klint i 1970. Puk Lippmann væver både brugstekstiler, og unikaarbejder samt designer industritekstiler.

Hun tager stor del i videreudviklingen af den danske vævetradition, for at  fastholde den betydning håndværket har for det blivende værk i rummet og i arkitekturen. Hun betragter kunsthåndværket som en bunden og praktisk disciplin, et håndværk lige såvel som en kunst. Hendes arbejder er altid betinget af tekstilets formål og vokser ud af de forskellige materialer og teknikker hun vælger netop til formålet.

I de senere år har hun haft særligt fokus på rummets arkitektur og arbejdet med udgangspunkt i rummet og forstærke dets udtryk ved nye flader, teksturer og farver. Hendes stil er ofte præget af en stram og enkel geometri, der sammen med en uovertruffen håndværksmæssig indsigt i både teknikker og materialer sikrer høj kvalitet og tidløst design.

Puk Lippmann har modtaget en lang række priser og legater gennem årene, og har udstillet i både ind- og udland.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.