Malene Hvidt om at holde
liv i sin families arv

Arkitekt Malene Hvidt er i høj grad formet af sin far og farfar, Henrik og Peter Hvidt, der også er arkitekter. Forståelsen for håndens kunnen og brugen af ordentlige materialer er vigtig for det arbejde, hun i dag udfører for tegnestuen Spacon & X, som hun er medejer af. Hvidt lærte tidligt, at det er vigtigt at tage stilling til det, man omgiver sig med, for at kunne skabe rammerne om et godt liv. En erfaring, hun ønsker at give videre til sin egen søn.
_Alt_text

INTERVIEW

ArvJeg kan stadig huske fornemmelsen af at sidde i min farmor og farfars sofa og mærke puderne og tæppets forskellige overflader. Jeg så på deres hjem, som var fyldt med nøje udvalgte objekter og kunst, med en stor fascination og nysgerrighed. Min farfar døde det år, jeg blev født, så jeg har altid forsøgt at lære ham at kende ved at gå på opdagelse i hjemmet og i hans møbler og bygninger.

Jeg tror, at vi alle sammen søger at stå på skuldrene af noget, og der har jeg været så heldig at have min families arv, som allerede har været til stede tidligt i min opvækst. At forstå, hvor man kommer fra, bliver meget billedligt, når man kan se det i en bygning eller et møbel. Jeg voksede nærmest op på min fars tegnestue, og jeg var fascineret af, at han kunne skabe noget, en bro eller et stort hovedsæde, som ville blive stående i lang tid efter hans levetid.

Ligesom min farfar begyndte vi i Spacon & X med at lave indretninger og pladsoptimeringer og har siden hen skaleret op til at lave mange former for arkitektur, men også design- og kunstinstallationer og modeshows. Fælles for alle vores projekter er, at det skal være holdbart og have en stor ansvarlighed over for materialer. Vi bruger massive og ærlige materialer, som vi ved, kan holde til at blive brugt i lang tid.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text

INTERVIEW

Håndværk


Det er først nu, at jeg virkelig forstår, hvor meget min far og farfar har formet mig. Min farmor og farfars tilgang til at skabe et hjem, har virkelig inspireret mig til den måde, jeg selv ønsker at leve mit liv på. Jeg er fascineret af hverdagslivet, og derfor elsker jeg at lave boliger og hjem, fordi jeg synes, at det fineste man kan skabe, er rammerne for et godt liv. Forståelsen for håndværk, og hvordan man arbejder med forskellige materialer, er helt klart også noget, jeg har med hjemmefra. Derfor er jeg også stolt af, at jeg sammen med min far reproducerer min farfars møbler, så de kan leve videre.

Jeg håber, at vores søn, Eli, på samme måde bliver inspireret af sin opvækst, uden at vi skal diktere, hvor han skal hen, og hvem han skal være. Men jeg vil gerne videregive opmærksomheden for håndens kunnen, måden et glas er mundblæst på eller en samling i et møbel. Og forståelsen for, hvordan hverdagsobjekter skaber rammerne for dit liv, så hvorfor det er vigtigt at tage stilling til, hvad man omgiver sig med. Jeg kan allerede fornemme en glæde hos ham, når han følger med i skabelsesprocesser. Det kan være at plante noget i haven, snitte i træ med sin far, eller at jeg sidder og tegner på et projekt.‎

INSPIRATION

Fuldend looket