_Alt_text

DESIGNERE

Bent Georg Jensen

Bent Georg Jensen (1923-2014) kom som blot 10-årig på væverskole i sommerferien og fik efter endt skolegang en grundig uddannelse inden for faget. Han mistede tidligt sine forældre og stod som ganske ung sammen med sin ældre bror med ansvaret for virksomheden, der allerede i farfarens tid havde vundet priser ved bl.a. verdensudstillinger i London og Paris. Han tog i 1944 en handelseksamen, men måtte året efter indtræde i bestyrelsen og overtage Georg Jensen Damaskvæveriet i Kolding, efter sin brors pludselige død.

Efter to år på Tekstilinstituttet i Borås i Sverige blev han i 1947 direktør for familiefirmaet og havde en række kendte vævere som Bodil Bødtker-Næss, Kim Naver og Vibeke Klint ansat til at udvikle nye mønstre, men tegnede også selv ikoniske klassikere som bl.a. Tripp, Kubus og Abild – designs hvoraf nogen stadig den dag i dag er at finde i kollektionen. Firmaet voksede og Bent Georg Jensen udtænkte nye strategier for damaskvævning, bestilte nye automatvæve fra England, franske jacquardvæve fra Frankrig og kunne 1963 indvie en ny fabriksbygning. Bent Georg Jensen var medlem af det første rådgivningsudvalg for tekstillinjen på Kunsthåndværkerskolen i Kolding.

Med sit indgående kendskab til damaskvævning var Bent Georg Jensen drivkraften i væveriets designudvikling i flere årtier og han tegnede selv helt frem til 2011 tidløse designs til virksomheden.

For Georg Jensen Damask har Bent Georg Jensen blandt andet designet Abild viskestykket, 1959 køkkenhåndklædet, Tripp sengetøjet og Kubus mønstret, der pryder både sengetæppe og puder.
PRODUKTER DESIGNET AF

Bent Georg Jensen