_Alt_text

DESIGNERE

Bodil Bødtker-Næss

Væver og designer Bodil Bødtker-Næss (1942-1988) står som et markant navn i dansk tekstilkunst og har tegnet nogle af Georg Jensen Damasks mest ikoniske motiver.
Hun er uddannet fra tekstillinjen på Kunsthåndværkerskolen i København, hvor hun blandt andet blev undervist af tekstildesignerne John Becker og Franka Rasmussen. Hos Becker lærte hun teknisk perfektionisme og gennem Franka Rasmussen stiftede hun bekendtskab med det kunstnerisk eksperimenterende. Hun har gennem tiden løst mange store udsmyknings- og designopgaver og fik som lærer og inspirator en stor indflydelse på en hel generation af unge vævere.
Bodil Bødtker-Næss havde store krav til håndværket og det faglige eksperiment og hendes stærke sansning af fibre og garner blev omsat til naturinspirerede mønstre og ornamenter. Ofte arbejdede hun i store formater og med kompositioner bygget op omkring enkle bladformer holdt på plads af en præcist udviklet geometrisk linieføring, hvilket hos Georg Jensen Damask har ført til klassikere som Juledugen og Påskedugen.
PRODUKTER DESIGNET AF

Bodil Bødtker-Næss