_Alt_text

DESIGNERE

Bodil Bødtker-Næss

Væver og designer Bodil Bødtker-Næss (1942-1988) står som et markant navn i dansk tekstilkunst. Hun har tegnet nogle af Georg Jensen Damasks mest ikoniske motiver og var med i inderkredsen af tekstilkunstnere omkring Georg Jensen Damasks væverier i 1970’erne.

Hun er uddannet fra tekstillinjen på Kunsthåndværkerskolen i København, hvor hun blandt andet blev undervist af tekstildesignerne John Becker og Franka Rasmussen. Hos Becker lærte hun teknisk perfektionisme og gennem Franka Rasmussen stiftede hun bekendtskab med det kunstnerisk eksperimenterende. Hun har gennem tiden løst mange store udsmyknings- og designopgaver og fik som lærer og inspirator en stor indflydelse på en hel generation af unge vævere.

Bodil Bødtker-Næss stillede store krav til håndværket og det faglige eksperiment og hendes stærke sansning af fibre og garner blev omsat til naturinspirerede mønstre og ornamenter. Ofte arbejdede hun i store formater og med kompositioner bygget op omkring enkle bladformer holdt på plads af en præcist udviklet geometrisk linjeføring. I 1975 skabte hun mønstret til Georg Jensen Damasks klassiske Juledug; et diskret, men genkendeligt design, som kunne vække stemning og gensynsglæde, når dugen blev lagt på bordet. Fire år senere, i 1979, tegnede hun det lige så ikoniske påskemotiv med udgangspunkt i de klassiske påskesymboler kylling og æg, der i designet forvandler sig til et stiliseret mønster.
PRODUKTER DESIGNET AF

Bodil Bødtker-Næss