Nyhed

Banquet

Når Christian 4. i 1620’erne inviterede til middag på Rosenborg Slot, krævede det en særlig pragtdug, der kunne være samlingspunkt for det gode måltid og den festlige stund. Dugen havde motiv af elementer fra renæssancemåltidet og ikke mindst et indvævet Christian 4.-monogram. Nu lancerer Georg Jensen Damask en moderne fortolkning af den historiske dug i farverne Pale Yellow og Soft Rose. Banquet-dugen er fotograferet på Rosenborg Slot.

_Alt_text

Banquet

En moderne fortolkning af Christian 4.s pragtdug

Når Christian 4. i 1620’erne inviterede til middag på Rosenborg Slot, krævede det en særlig pragtdug, der kunne være samlingspunkt for det gode måltid og den festlige stund. Helt eksklusivt og i samarbejde med Kongernes Samling har Georg Jensen Damask fået lov at arbejde med det kulturhistoriske mønster på dugen og har med respekt for det oprindelige skabt en moderne fortolkning.
Banquet-dugen er fotograferet på Rosenborg Slot._Alt_text

Forlægget til Banquet-designet er en damaskdug fra Kongernes Samlings tekstilmagasin, oprindeligt vævet på Christian 4.s Silkeværk i København. Motivet på dugen er bygget op af elementer fra renæssancemåltidet. Knive og gafler, fade med hummer, stør, karpe, fasan, konfekt, frugt og nødder blander sig i et velordnet virvar. Blandt motiverne finder du desuden skueretten påfugl og et indvævet Christian 4.-monogram som historisk reference.

”Når design rummer en historie i dag, er det med til at give os en forankring og en forståelse af os selv, det sociale vi indgår i, den verden vi er i og det rige, som vi er en del af,” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør hos Kongernes Samling.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt text

_Alt_text

Tanken er, at det nye damaskdesign skal sætte en elegant og uhøjtidelig stemning ved de særlige lejligheder og det fælles måltid; præcis som forlægget. Udover en elegant damaskvævet dug i farverne Pale Yellow og Soft Rose indeholder Banquet-serien stofservietter med fint broderi af fisk, citron, hummer og hasselnød og damaskvævede viskestykker med renæssancemotiv i fire farver.