_Alt_text

DESIGNERE

Arne Jacobsen

Arkitekten Arne Jacobsens glæde ved tekstiler er ikke så kendt en historie, som den om hans modernistiske møbeldesign og arkitektur. Ikke desto mindre holdt han af at tegne skitser af botanik og geometri og eksperimenterede særligt i 1940’erne med at overføre tegningerne til mønstre, der kunne trykkes på tapet eller væves i tekstil.

Georg Jensen Damask-kollektionerne Arne Jacobsen og Hyrdetaske er blevet til i samarbejde med Arne Jacobsens barnebarn Tobias Jacobsen og blev lanceret som en hyldest til den verdenskendte arkitekt i 2002 på 100-års dagen for hans fødsel. Det unikke og tidløse design stammer fra en omfattende samling af skitser, som arkitekten efterlod sig ved sin død i 1971.
Arne Emil Jacobsen (1902-1971) blev uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i København i 1927 og åbnede blot to år senere eget firma. Blandt hans mest kendte arkitekturprojekter er Nationalbanken i København, Aarhus Rådhus, SAS Royal Hotel i København og St. Catherine’s College i Oxford, bygningsværker, der står lige så tydeligt i erindringen som møbelklassikerne Ægget og Svanen eller lampedesignet AJ.
PRODUKTER DESIGNET AF

Arne Jacobsen