Jette Nevers

Jette Nevers (f. 1943) uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i København i 1965. Med afgang fra Kunsthåndværkerskolen åbnede Jette Nevers eget værksted og blev kendt for sine enkle, naturfarvede sjaler og ponchoer. Fra ca. 1970 har hun eksperimenteret med forskellige væveteknikker og udført en lang række stramt komponerede billedtæpper til større udsmykningsopgaver samt antependier, kortæpper og messehageler til adskillige danske kirker. Jette Nevers har altid haft elever på sit værksted og har derigennem haft en betydelig indflydelse på dansk tekstilkunst.

Jette Nevers arbejder med billedvævning i bred forstand. Hun formår som de færreste at udforske selve væveteknikken for at kunne skabe de billeder og kompositioner, der siden danner grundlag for de enkelte arbejder. Hun blev tidligt optaget af væverne Franka Rasmussen og John Becker, der repræsenterer henholdsvis den frie tekstilkunst og den stramt disciplinerede vævning. Jette Nevers værker kan deles op i fire hovedgrupper – billedvævninger, kirkelige opgaver, design af metervarer og de frie eksperimenter.

I 1978 startede et årelangt og stadig aktuelt samarbejde med Georg Jensen Damask, og fra Jette Nevers hånd findes i kollektionen stilsikre klassikere som FACET og SNEFNUG.

Med flere kendte værker samt en lang række udstillinger i både ind- og udland har Jette Nevers sat sit tydelige præg på dansk tekstilkunst.

For Georg Jensen Damask har Jette Nevers blandt andet designet FACET sengetøjet og SNEFNUG kollektionen som består af dækkeservietter, bordløbere og duge.
Jette Nevers