World Childhood Foundation i samarbejde med Georg Jensen Damask

Historien bag dugen

I anledning af sin 60-års fødselsdag designede H.M. Dronning Silvia af Sverige i 2003 en personlig påskedug i samarbejde med den danske designer Diana Holstein. Dugen har siden dengang vakt glæde hos den svenske kongefamilie, og nu lanceres det elegante design i en helt anden sammenhæng.
H.M. Dronning Silvia af Sverige
I kampen mod overgreb på børn
World Childhood Foundation blev grundlagt i 1999 af H.M. Dronning Silvia af Sverige i samarbejde med 14 familiefonde, private investorer og virksomheder, som alle delte den samme vision – at beskytte børns ret til en sikker barndom og forbedre levevilkårene for udsatte børn. I dag arbejder fonden primært som inkubator for lokale initiativer, der søger at forebygge vold og seksuelt misbrug af børn. Siden 1999 har utallige projekter verden over modtaget støtte fra Childhood-fonden, og flere tusinde børn har derfor fået en tryggere barndom – fri fra overgreb og vold.

2019 markerer 20-året for World Childhood Foundations grundlæggelse, og i den anledning har H. M. Dronning Silvia besluttet at udlåne designet fra sin personlige påskedug til fondens formål. Dette betyder, at dugen nu helt ekstraordinært sælges – bl.a. her på hjemmesiden og i vores ni butikker. For hver solgt dug i Danmark går der ubeskåret kr. 750 til World Childhood Foundation’s projekter.

Læs mere om World Childhood Foundation her.

En dug med en historie
Hos Georg Jensen Damask er vi stolte af at kunne bidrage til World Childhood Foundation ved at væve og sælge dugen og dermed støtte op om forebyggelsen af overgreb mod børn. Det anslås at én ud af fem børn i Sverige vil opleve at blive offer for seksuelt misbrug på et tidspunkt i deres barndom – og i mange dele af verden er dette tal endnu højere (kilde: Stiftelsen Allmänna Barnhuset). Problemet er vidtrækkende, og overgrebene finder sted i alle kulturer og samfundslag.

Christian Borch, VP Product Management, håber at dugens helt særlige historie og formål kan give anledning til samtaler om børns trivsel hver gang, den benyttes:

”Det betyder meget for os hos Georg Jensen Damask at kunne støtte World Childhood Foundation i deres sag. Vi er derfor meget taknemmelige for, at H.M. Dronning Silvia har sagt ja til at bruge sit personlige design til at indsamle midler til organisationen og ikke mindst at skabe opmærksomhed omkring hvordan, vi undgår overgreb mod børn og unge. En dug lever længe og giver god anledning til at bringe svære emner på banen, når familie og venner samles om bordet. Mit håb er, at flere vil sprede budskabet om H. M. Dronning Silvias indsats via World Childhood Foundation og dermed være med til at bryde tavsheden om overgrebene samt støtte organisationen aktivt eller økonomisk.”

Den unikke dug er vævet i 100% egyptisk bomuld og prydet med H.M. Dronning Silvias personlige monogram. Dugen fås i farverne White og Yellow. Ved køb af Dronning Silvias Påskedug modtager man samtidig et Childhood-armbånd til en værdi af  kr. 75 som en tak og et symbol på støtten til udsatte børn og organisationen. Armbåndet består af ti perler i forskellige farver, som hver symboliserer en artikel i FN’s Børnekonvention – et vidne om at ethvert barn har ret til en barndom fri fra vold og seksuelle overgreb.

Se H.M. Dronning Silvias Påskedug.
Dronning Silvias Påskedug i farverne White og Yellow