Vælg sprog

2019 – DET HANDLER OM DIG


Den største trend i 2019 er… Dig! Dit mentale overskud, dit velvære og ikke mindst din søvn.

2019 er året, hvor vi trækker stikket, er off-line og tillader os selv komplet ro. Ikke overraskende er 2019s helt store fokuspunkter indenfor interiør derfor også de rum, der netop kan facilitere kravene om indre ro og afslapning. I vores kollektion betyder det, at særligt soveværelset og badeværelsets bløde tekstiler er højaktuelle – og selvforkælelse det vigtigste mål.

Fransk landstil og lindrende lavendel
På farvesiden byder foråret og sommeren 2019 blandt andet på fransk tema. Inspirationen til farvevalget er f.eks. fundet i de vilde, franske blomstermarker med støvede nuancer af blå, hvid og lilla. Alle sammen rolige farver, der knytter associationer til vand, den lindrende spaoplevelse og velvære. Duset lavendel er specielt populær for sæsonen og er derfor også en gennemgående farve for hele vores kollektion. Både som farve og plante forbindes lavendel med ro og har desuden en afslappende effekt. Lavendelplanten kender vi for eksempel fra olier og naturmedicin, som blandt andet modvirker stress, angst og søvnbesvær:

”De støvede farver i lavendel og blå giver associationer til urter. Mange kender de tørrede lavendelblomster i små poser, som kan puttes i skuffer og skabe, så de fylder rummet med velduft. Med andre ord, forbinder vi lavendel med lindring – og det gælder både planten og farven”, forklarer Design og Concept Manager, Benedikte Marcher Thomsen.

Af samme årsager passer lavendel særdeles godt til dette års fokus på velvære og afslapning. Naturtendensen, som gjorde sig gældende i 2018, udgør dog stadig en stor inspirationskilde for SS19. De naturlige grønne, grå og brune farver vil derfor fortsat være at finde i vores kollektion – om end i mere støvede udgaver.


Hør og en hyldest til det uperfekte
SS19 kommer samtidig til at indeholde flere hør-produkter. Hørs rustikke udtryk og naturlighed stemmer overens med sæsonens fokus på at stresse af og have sit eget velbefindende for øje. Derudover har hør en mat, lidt grov overflade, som egner sig specielt godt til den afslappede atmosfære, hvor tekstilerne ikke nødvendigvis behøver at være fuldstændig glatte:

”Der er stort fokus på ro og afslapning i kollektionen, og det gælder også i udtrykket på tekstilerne. Det er okay, hvis de ser lidt krøllede ud. Det hele behøver ikke altid være nystrøget og stå fuldstændig skarpt – der er masser af skønhed i det uperfekte”, forklarer Benedikte Marcher Thomsen.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.