_Alt_text

En markant designer hyldes

Bent Georg Jensen 100 år

”Fortiden er fremtidens forudsætning,” sagde han. Designeren bag Abild-viskestykket, køkkenhåndklædet 1959 og sengesættene Nordlys og Tripp, Bent Georg Jensen, kunne i år være fyldt 100 år. Den driftige tekstilingeniør og designer spillede en vigtig rolle i Georg Jensen Damasks forvandling fra landsbyvæveri til designvirksomhed i tiden efter anden verdenskrig og flere årtier frem og stod selv bag nogle af Georg Jensen Damasks vigtigste klassikere.
Bent Georg Jensen (1923-2014) var søn af Georg Jensen Damasks ejerfamilie og tog allerede som helt ung på væverskole i sine ferier og fik senere en grundig væveruddannelse, blandt andet fra Tekstilinstituttet i Borås i Sverige, hvor han blev uddannet tekstilingeniør. Han værnede i sit arbejde om vævehåndværket og havde samtidigt blik for moderne smag og behov.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text

Som bare 24-årig trådte Bent Georg Jensen i 1947 ind som direktør i Georg Jensen Damask og op gennem 1960’erne og 70’erne satte han design på agendaen og etablerede samarbejder med kendte vævere som Bodil Bødtker-Næss, John Becker og Vibeke Klint. Sammen skabte de en lang række af de ikoniske damaskmønstre, der fortsat er at finde i Georg Jensen Damasks kollektion.
Bent Georg Jensen udviklede selv en række unikke, minimalistiske damaskmønstre, der alle tog afsæt i det gamle vævehåndværk. Blandt hans mest kendte design er det stribede viskestykke Abild og sengesættet Nordlys.