_Alt text

Blødt, stærkt og smukt


Vi har altid vævet med hør hos Georg Jensen Damask. Det stærke og smukke materiale var i over hundrede år det eneste, vi vævede med, indtil bomulden fandt vej til Danmark.
Enkelt, naturligt og næsten uopslideligt. Der er mange grunde til, at hør bliver ved med at være et af vores foretrukne materialer. Hør har et smukt og klassisk udtryk, som passer godt til skandinavisk indretning og design, hvor fokus er på gode og naturlige materialer og lang holdbarhed.
_Alt_text

Hør er en af de ældste planter, der har været brugt til tekstilfremstilling, og det naturlige materiale var det eneste, vi vævede med, indtil tiden omkring 2. Verdenskrig, hvor bomulden blev tilgængelig i store mængder. Alt fra sengetøj til håndklæder og duge blev vævet i hør.
SMUKKERE MED TIDEN
På trods af at bomuld har overhalet hør som det materiale, vi bruger mest, så er hør stadig populært. Det skyldes ikke mindst, at hør har utroligt mange gode egenskaber: Det er et stærkt og nærmest uopslideligt materiale, som holder i mange år og kun bliver smukkere og mere blødt med tiden. Samtidig har det en høj sugeevne og kan derfor hurtigt absorbere fugt, hvilket er praktisk, når hør bruges til bl.a. køkkentekstiler og mundservietter.
DET RIGTIGE KLIMA
Hør kan både være lang- og kortfibret. Vi væver kun tekstiler af langfibret hør, fordi det er stærkest og ikke fnugger efter vask. Der er gode betingelser for hørdyrkning i Europa i lande med et tempereret kystklima eller øklima, hvor temperaturen er kølig og fugtig. I Belgien, det nordlige Frankrig og det sydlige Holland er der særligt gode betingelser for den spinkle plante med den smukke violette blomst.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
INSPIRATION

Shop the look