_Alt text

Hold tekstilerne smukke i årevis

Bæredygtighed er at passe godt på de ting, man har, så de holder sig smukke i mange år. Få det bedste ud af dine vævede duge.
Der er mange ting, du kan gøre for at få størst mulig glæde af dine duge i mange år fremover. Vi anbefaler først og fremmest, at du altid følger instruktionen på dugens vaskelabel, og hvis du samtidig følger vores øvrige tips, bliver det endnu nemmere at passe godt på din vævede dug.
Når dugen trænger til vask, er det vigtigt, at du folder den helt ud, inden du lægger den ind i vaskemaskinen – og samtidig skal du undgå at overfylde maskinen. Hvis maskinen er overfyldt, bliver tekstilerne ikke ordentlig rene.
_Alt_text

BESKYT FARVERNE
Vil du passe særligt godt på din dug, anbefaler vi at bruge DAMAVASK, som er vores specialudviklede vaskemiddel – helt uden parfume, farvestoffer og optisk hvidt. Udover at det holder din dug ren, så beskyttes og genoprettes farvernes intensitet også. Undgå generelt brug af skyllemiddel, optisk hvidt og blegemiddel, da det slider unødigt på tekstilerne, og lad altid din dug hængetørre, da det giver et glat resultat og samtidig er bedre for miljøet.
Her finder du flere råd til pleje af vores forskellige vævede duge.

PLAIN DUG
PLAIN er en dug vævet af 100 % hør.
Sådan plejer du den:
Hørfibrene vaskes rene ved 40 grader, så er der ingen pletter er der ingen grund til at vaske ved højere temperatur. Materialet kan godt tåle helt op til 60 grader, men det er under normale omstændigheder ikke nødvendigt.
Dugen strækkes let efter vask.
For at få en glattere dug anbefaler vi at vaske den med lav hastighed på centrifugeringen – maks. 600-800 omdrejninger. Hæng efterfølgende dugen til tørre, og stryg den, mens den stadig er fugtig.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text

DAMASKVÆVET DUG
Vores damaskvævede duge er lavet af 100 % egyptisk dobbelttvundet kæmmet bomuld.
Sådan plejer du den:
Dugen kan vaskes ved 60°C. Vask ved netop 60 °C får bomulden til at åbne sig og blive vasket ren. Mange tror, de skåner dugen ved at vaske ved 40 °C, men vores damaskvævede duge er lavet til at holde til en højere temperatur.
Stræk dugen let efter vask, og stryg den evt., mens den stadig er fugtig for at opnå et glattere resultat.

DAMASKVÆVET DUG MED COATED OVERFLADE
Vores Damaskdug med coated overflade er lavet af 100 % bomuld og overfladebehandlet med akryl.
Sådan plejer du den:
Dugen skal vaskes ved 30°C med vaskemiddel til farvet tekstil uden blegemiddel. Brug gerne skåneprogram eller lav centrifugering, da det giver færre folder.
Lad dugen hængetørre – gerne over et bredt tørrestativ eller en rundstok, så der ikke kommer en fold i dugen. Har du et bord, der ikke tager skade af fugt, kan du med fordel lægge den direkte på bordet efter vask.
Dugen stryges på bagsiden – med eller uden damp, bare ikke på fuld varme. 150 °C eller 2 prikker er tilstrækkeligt. Gør det gerne, mens dugen stadig er fugtig. Dugen tåler ikke rulning.
INSPIRATION

Shop the look