_Alt_text

Certificeringer og medlemskaber


GOTS
Hos Georg Jensen Damask er vi stolte af at kunne kalde os GOTS-certificeret. GOTS står for Global Organic Textile Standard. Som virksomhed tager vi klima- og miljøudfordringer samt de sociale forhold for de mennesker, som arbejder med at fremstille vores produkter, alvorligt og derfor er det vigtigt for os at kunne stile mod en standard, som tager disse faktorer i betragtning.

GOTS er et af verdens førende tekstilforarbejdningsstandarder for økologiske fibre. Økologiske fibre spiller en stor rolle i at skabe en industri, der aktivt sænker miljøpåvirkningen og vægter menneskers sundhed og helbred frem for kortsigtet fortjeneste.

 

BETTER COTTON
Georg Jensen Damask er partner med Better Cotton om at forbedre global bomuldsdyrkning. Better Cotton bomuld er indkøbt via modellen mass balance. Det betyder, at Better Cotton bomuld ikke kan spores fysisk i produktet, men at Better Cotton bønderne får fordele af efterspørgslen i tilsvarende mængder, som der er købt ind. Vi er forpligtet til at source 50% af vores bomuld som ´mere bæredygtig bomuld´ inden 2028. ´Mere bæredygtig bomuld´ inkluderer Better Cotton og økologisk bomuld.