Salto

Designduoen og ægteparret Rikke og Kasper Salto har begge en baggrund fra Danmarks Designskole.

Kasper blev i første omgang uddannet møbelsnedker i 1988 hvor han modtog en sølvmedalje for sit svendestykke. I 1994 tog han afgang fra Danmarks Designskole og fortsatte med et semester på Art Center, College of Design i Schweiz. I løbet af 1996 underviste han på Det Kgl. Danske Kunstakademi. Fra 1994 til 1998 var Kasper Salto ansat hos Rud Thygesen, som er en af de mest betydende danske møbeldesignere i nyere tid. Siden 1998 har Kasper været selvstændig med eget studie i København. Kasper arbejder med en række toneangivende producenter indenfor møbel og belysning, bl.a. Fritz Hansen, Lightyears, DubaB8, Engelbrechts Furniture, Stærk Design og Nemo Lighting i Italien.

Rikke Salto, er uddannet på instituttet for rum- og møbeldesign ved Danmarks Designskole og var tilknyttet Textilinstituttet i sine sidste år der. Som led i hendes uddannelse tilbragte hun et år på Royal College of Art i London. Hun modtog Svend Granns Mindelegat-stipendium i forbindelse med sit kandidatprojekt og har siden modtaget flere præmier i forskellige designkonkurrencer.

Rikke Salto kommer fra en familie af arkitekter og begyndte at designe i en meget tidlig alder. Rikke Salto retænker konkrete genstande i nye, fragmenterede værker, men altid med respekt for den oprindelige ide. Fra dette nye udgangspunkt tilføjer hun så lidt som muligt, men tilføjer en ny eller anden dybde til indtrykket. Ifølge Rikke Salto er det altid nemt at tilføje noget, mens den virkelige kunst imidlertid består i at simplificere og tage noget væk - dét er den store udfordring. Rikke arbejder primært med design af tekstiler og farvesætninger, for velkendte brands som blandt andet Kvadrat og Fritz Hansen.

For Georg Jensen Damask har Salto designet LINEN karkludene.