Råd til valg af størrelse

Råd til valg af størrelse på dug

Vi anbefaler ca. 20 – 25 cm. til nedhæng både i siden og for enderne af bordet, for at få det smukkeste fald på dugen. Vær opmærksom på at de opgivne mål er dugens størrelse efter ca. 3 gange vask, da der er lagt krymp til.
Har du for eksempel et bord på 1 x 2 meter, anbefaler vi, at du vælger den størrelse, som hedder 140 x 240 cm, selvom det er selvfølgelig altid en smagssag for den enkelte, hvor meget nedhæng der ønskes.
Finder du ikke den størrelse, du ønsker blandt vores standardmål, tilbyder vi at sy din damaskdug efter mål. Kontakt os på +45 75 52 27 00 for pris.

Vi anbefaler også at bruge et dugeunderlag under dugen, da det beskytter dit bord mod pletter og samtidig får damaskdugen til at ligge skridsikkert og smukt på bordet med fine, bløde fald.

Råd til valg af sengetøj

140 x 200 er standardlængden på et dynebetræk på det danske marked, og 60 x 63 cm standard til hovedpuden.
Har du ekstra længde på din dyne, så skal du vælge 140 x 220 cm
Husk, at du ved os bestiller din dyne og pude adskilt, så du har mulighed for at kombinere dit sengelinned præcist som du vil.

Råd til valg af lagen

Det er forskelligt, hvordan vores kunder ønsker at bruge vores lagner – og derfor har vi flere forskellige kombinationsmuligheder.

Lagen
Dette er et alm. fladt lagen, som typisk brugt til senge med stel, hvor man har mulighed for at folde og gemme enderne ned i sengestellet.

Vi har det flade lagen i børnestørrelse 100 x 160, som bruges til både baby/juniorseng.

Lagen til boxmadras
Der findes to højder på vores lagner til boxmadras. Højderne 25cm og 35cm, der svarer til højden på din madras.
Nogle kunder bruger et boxlagen sammen med et kuvertlagen, så madras og topmadras har hvert sit lagen. Her vil højden 25 cm for mange være en rigtige størrelse (hvis det er en standard boxmadras). Andre bruger ét lagen til både box- og topmadras, hvor det så typisk vil være højden 35cm man skal vælge.

Kuvertlagen
Et kuvertlagen bruges til topmadrassen. Mange kombinerer dette lagen med et lagen til boxmadras, så de to er adskilt.

Vi vil råde dig til at måle din madras for en sikkerheds skyld. Der findes i dag rigtig mange størrelser på markedet. Skulle du stå i den situation, at vi ikke har noget i vores kollektion, der passer til din seng, så syr vi også på specialmål. Ring +45 75522700 eller send en mail til gjd@damask.dk, så finder vi sammen en løsning og pris.