Om Georg Jensen Damask

Historien kort

Da Columbus gik i land i Amerika, begyndte Georg Jensen Damask familien at væve tekstiler til hjemmet. Officielt starter historien i 1756, hvor Andreas Jensen gifter sig med Kirsten Christensdatter, og de to lægger sammen grundstenene til det Georg Jensen Damask vi kender i dag.

Med en historie, der strækker sig over generationer, repræsenterer Georg Jensen Damask unik håndværksmæssig kvalitet og tidløst design, som dækker alle former for tekstiler til hjemmet. Georg Jensen Damask slægtens filosofi var at skabe demokratiske og anderledes designprodukter af høj kvalitet, med stor funktionalitet og skønhed. En filosofi man til stadighed navigerer efter.
Hovedkontoret på Dieselvej der siden 1963 har dannet rammen omkring virksomhedens aktiviteter. Siden 1972 har der også været butik og showroom på adressen.
Hovedkontoret på Dieselvej der siden 1963 har dannet rammen omkring virksomhedens aktiviteter. Siden 1972 har der også været butik og showroom på adressen.

Georg Jensen Damask i dag

Georg Jensen Damask er i dag en moderne tekstilvirksomhed med et moderne Skandinavisk udtryk. Et udtryk man møder, hvad enten man besøger en af vores butikker, en af vores forhandlere, vores webshop eller møder os på en af de toneangivende internationale designmesser. Vi har distribution i 13 lande, websalg til 70 lande og butikker fordelt over hele Danmark. Skandinavien er vores primære hjemmemarked, men vi oplever en stigende interesse internationalt og vores antal af internationale forhandlere vokser støt dag for dag.

Se et udvalg af vores gode samarbejdspartnere

Vi stiller altid høje krav til både kvalitet og funktionalitet i vores produkter, og har derfor et tæt samarbejde med vores få udvalgte leverandører. Vores produkter væves primært i Europa, og enkelte væves i Indien. Vi arbejder sammen med væverier, der er familieejede, ligesom vi selv, fordi vi her oplever en tættere relation. Vi har sammen også stort fokus på de miljøhensyn og menneskerettigheder, der er grundtanken bag UN Global Compact.  

Læs mere om væveprocessen og vores fokus på miljø og etik.

Kollektions- og designsamarbejder

Kollektionen tager altid udgangspunkt i vores DNA samt de skandinaviske designtraditioner. Den indeholder primært boligtekstiler og accessories til husets fire rum: stue, køkken, bade- og soveværelse. Med særligt fokus på relevans og funktionalitet for kunden, skaber vi enkle og tidløse designs tilpasset i tidens trend og farvestemning. Vores interne designteam samarbejder tæt med designere, vævere og arkitekter, som hver især er udvalgte for at tilføre vores kollektion noget unikt. Vigtigt for designsamarbejderne er forståelsen for vores DNA og vores lange historie. Foruden egne designs sørger vores interne designteam for, at udvælge RE:Designs fra vores omfattende desigarkiv, der går helt tilbage til 1800-tallet.

Vi har flere spændende projekter med det danske kongehus bag os og er stolte af prædikatet Kongelig Hofleverandør. Se vores kongelige referencer her.

Sunde tanker - og filosofien bag

”Sunde tanker” er en ramme og en retningslinje, som på en inspirerende og idérig måde er med til at sikre, at vi fortsat har et sjovt, sundt og godt arbejdsmiljø hos Georg Jensen Damask. Det er derfor ikke ment som et statisk eller fast koncept, men mere en overordnet filosofi, som afspejler sig i måden, vi agerer og arbejder på. I dagligdagen udmønter tiltaget sig for eksempel i et tilbud om 15 minutters betalt gåtur hver dag, morgengymnastik med træningselastikker og ikke mindst honningproduktionen fra vores egen biavl. Men ”Sunde tanker” handler også om at behandle andre, som man gerne selv vil behandles, møde sine kollegaer med en positiv indstilling, grine og have det sjovt og naturligvis fejre alle succeserne – store som små.

Væverslægten Georg Jensen grundlagde virksomheden tilbage i 1756. Georg Jensen Damask  er således en af Danmarks absolut ældste designvirksomheder, og blev siden købt af advokaterne Anne og Jesper Hviid.