Vælg sprog

NYT KLØVERDESIGN FRA GEORG JENSEN DAMASK


Med en historie, der trækker sine tråde århundreder tilbage i tiden, sætter Georg Jensen Damask en dyd i, at forbinde det traditionelle med det moderne, og skabe tidløse smukke design, der holder år efter år. Derfor har Georg Jensen Damask allieret sig med den danske designer Rikke Hagen, og lancerer nu det smukke sengetøj CLOVER, som på elegant vis kombinerer historie og nutid.

Når den moderne digitale verden, møder det gamle håndværk
Rikke har under samarbejdet været meget fascineret af de hulkort, som Georg Jensen Damask i gennem tiden har brugt i de traditionelle væveprocesser. Hulkortene, der ligner pixels, har været inspirationen til CLOVER-designet, hvor designet og vævningen er et udtryk for mødet mellem den moderne digitale verden og det gamle håndværk. Når man tager de gamle hulkort frem i dag, ledes tankerne nemlig hen mod pixels, der i høj grad repræsenterer den digitale verden, som mange af os i dag færdes i.

Kløverblomsten i pixels er det enkle motiv, der pryder sengetøjet. En blomst, der i Rikke Hagens optik er en overset og anonym blomst, som fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Kløverbladet og jagten på det lykkebringende firkløver er derimod en leg, som de fleste af os kender til. Og det er denne leg, der har været inspirationen til designet.

Om designer Rikke Hagen

Den danske designer Rikke Hagen ønsker at være i krydsfeltet mellem design og håndværk. Det er her, ideer kommer til live, når det sker i en konstruktiv dialog mellem designer og producent. Rikke er uddannet fra Danmarks Designskole i 1998, og har en Master i design fra KADK, fra 2013.

”Det er meget spændende med en historisk virksomhed, som fortsætter med at tage nye designere ind, søger udvikling og holder moderniteten i hævd. Det er også det, der ligger til grund for CLOVER-designet - det er hele mødet mellem det gamle håndværk og den moderne teknologi ved computeren, som er en del af min verden”, fortæller Rikke.CLOVER sengetøjet fås i to smukke og afdæmpede farver, Rye og Cloud Blue,  i 100% egyptisk damaskvævet bomuld til priser fra 1.500 kr. pr. sæt. CLOVER forhandles i Georg Jensen Damask profilbutikker over hele landet og på damask.dk. Nærmeste forhandler oplyses på telefon 7552 2700.
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.