NORS – en fortælling om bomuldseksperimenter

Susanne Nors

Køkkenklassikere i eksklusiv bomuldskvalitet

Halvtreds procent bomuld, halvtreds procent hør. Sådan lyder den traditionelle formel for viskestykker fra Georg Jensen Damask, og vi elsker dem for deres høje kvalitet. Men med NORS designet er en ny klassiker i hundrede procent bomuld født. En af vores grundværdier er at være foran på design og kvalitet, når det kommer til håndværk, materialer og de betydningsfulde detaljer. Her folder NORS sig ud efter alle tekstilkunstens regler.

Den danske tekstildesigner Susanne Nors har vævet og eksperimenteret sig frem til et viskestykke i eksklusiv bomuldskvalitet med samme høje tørreevne som vores øvrige viskestykker. Hun har fordybet sig i den enkelte bomuldstråd, undersøgt forskellige bindinger og deres egenskaber, kastet sig ud i tredimensionelle strukturer og vævet hundredvis af prøver med inspiration fra historiske bøger om væveteknikker for at teste, hvilke kombinationer der gav den bedste tørreevne.
Susanne Nors tager altid udgangspunkt i funktionaliteten, ligesom hun arbejder med tanke på en æstetisk bæredygtighed, der trækker i retning af færre, men bedre design med indbygget tidløshed og taktilitet. Med sin kombination af flere væveteknikker og gennemtestede kvalitet er NORS viskestykket blevet et lille vævet kunstværk, der spreder både skønhed og glæde i brug.

Da NORS viskestykket havde fundet sin endelige form, fortsatte tekstilkunstneren sine eksperimenter for at finde frem til den ypperste karklud i bomuld. Denne gang med et utal af strikkede prøver, fordi en karklud skal kunne suge mere vand end et viskestykke. Resultatet er NORS karkluden med et vaflet mønster, der skaber små lommer til vandet. Som en særlig detalje opløser mønstret fornemmelsen af ret og vrang ved at tage sig smukt ud fra begge sider, og en lille blondekant forøger æstetikken yderligere.

NORS er en fortælling om bomuldseksperimenter, der har forbundet fortidens erfaringer med nutidens behov og på smukkeste vis forløser bomuldens egenskaber.