Nem og lækker honningkage

Opskrift på honningkage

Design og stolte vævetraditioner er ikke det eneste, der er blevet videreført gennem generationer her hos Georg Jensen Damask - også kageopskrifter er overleveret i tidens løb. Vores direktør, Peter, har ved flere lejligheder forkælet os med en helt særlig honningkage, lavet ud fra en opskrift, som har været i familiens besiddelse gennem mange år.

Når den populære kage kommer på bordet, er den selvfølgelig bagt med honning fra vores tre bistader – ”Georg”, ”Jensen” og ”Damask”. I bistaderne knokler 75.000 summende damaskere for at producere honning til hele husets ansatte. Og hvert år konkurrerer vi internt om, hvem der kan gætte, hvor meget honning, der kommer ud af produktionen denne gang.

Honningkage er en sød klassiker, som sagtens kan nydes hele året rundt og ikke kun til jul. Du skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften på Peters lækre honningkage. Du finder den nedenfor – nem, simpel og ekstra smagfuld.

Tip! Honningkagen er velsmagende i sig selv, men kan også nemt piftes op med chokoladeovertræk eller skåret igennem på midten med smørcreme mellem lagene.
Du skal bruge:
250 g. margarine
500 g. honning
500 g. farin
2 æg
½ l. kærnemælk
1 kg. mel
24 g. bagepulver (8 teskefulde)
1 stor spiseske nelliker
1 spiseske kanel
200 g. hakket pomeransskal (appelsinskal)
200 g. hakket sukat

Sådan gør du:
1.Margarine, honning og farin smeltes i en gryde under svag varme og afkøles herefter let.
2.Efterfølgende tilsættes æg og kærnemælk.
3.Mel, bagepulver, nelliker, kanel, sukat og pomeransskal blandes, og dejen hældes i en form beklædt med bagepapir.
4.Honningkagen bages ved 150 °C i cirka 1 time. Stik eventuelt en gaffel i kagen for at teste, om den har fået nok. Er gaflen ren, når den kommer op, er kagen gennembagt.

Psst… Server honningkagen næste gang, du har gæster – og suppler gerne med vores fine LINEN karklude, som også fungerer helt perfekt som servietter.