Vælg sprog
Nanna Ditzel

Nanna Ditzel

Nanna Ditzel (1923-2005) uddannede sig først som møbelsnedker og læste siden på Kunsthåndværkerskolen og Kunstakademiets Arkitektskole, hvor hun blev undervist af blandt andre Kaare Klint. Hun afsluttede studierne i 1946.

Fra starten af hendes karriere adskilte hendes nytænkning hende fra andre designere. Hun udforskede forskellige materialer som bl.a. glasfiber, kurveflet og skumgummi og arbejdede i mange discipliner såsom møbelsnedkeri, smykker, service, brugskunst og tekstiler.

Hun havde egen tegnestue i London fra 1970 til 1986, hvor hun bl.a. grundlagde det internationale møbelhus Interspace i Hampstead.

I løbet af sin levetid var Nanna Ditzel repræsenteret på den internationale designscene og har modtaget adskillige hædersbeviser for sine designs både i Danmark og internationalt.

Som dansk designs førstekvinde var Nanna Ditzel kendt for at bryde traditionelle tænkemønstre med sit postmoderne design.  Hendes værker blev kendt for at besidde en søgen efter harmoni med balancen mellem det skønne og det funktionelle.

Læs mere om Nanna Ditzel


GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.