KREATIVT POP-UP UNIVERS

14. september 2015
KREATIVT POP-UP UNIVERS
Georg Jensen Damask hylder samvær på tværs af generationer i KREATIVT POP-UP UNIVERS. Et nyt udstillingskoncept på Frederiksberg danner de næste uger rammen om tekstil-designeren Cecilie Elisabeth Rudolphs kreative fortolkninger af samvær, traditioner og tid med udgangspunkt i John Beckers klassiske Mælkebøttedug fra 1972. Oplev hvordan designeren bringer nyt liv til den gamle dug og skriver endnu et kapitel i dugens og Georg Jensen Damasks historie.

Den ikoniske mælkebøttedug, der har været et fast element på de danske spiseborde i årtier, er i fokus for eksperimenterende fortolkning og bearbejdning, når Georg Jensen Damask slår dørene op til et nyt udstillingskoncept i et butikslokale på Gammel Kongevej 103 fra 17. september til 16. oktober.

Udstillingskonceptet med titlen SAMVÆRKET bevæger sig i feltet mellem kunst, design og tekstil og er et konkret eksempel på, hvordan man kan forvandle over 200 brugte mælkebøtteduge fra 70’erne til et spændende og innovativt kig ind i danskernes hjem, historier og traditioner.
I SAMVÆRKET kan besøgende opleve en række forskellige temaer, som til sidst samles i en 70’er inspireret stue, hvor alt er tapetseret i brugte duge, som Georg Jensens Damasks kunder har indsendt i løbet af sidste efterår.

Fusion af kunst og design
Det internationale roste design talent Cecilie Elisabeth Rudolph, der er uddannet fra Central Saint Martins - University of the Arts London, står bag indretningen og installationsværkerne. Hun har fået helt frie tøjler til projektet, der bedst kan beskrives som en nysgerrig fusion af kunst, design, re-use og -design. Udstillingen viser desuden Cecilies intuitive bud på design trends og anvendelse af innovative teknikker.

”Det har været en spændende og udfordrende proces, og jeg er utrolig stolt over at have fået mulighed for at sætte mit personlige præg på og fortolke mælkebøtte-dugen, - selvfølgelig med respekt for John Beckers enestående arbejde. Min barndom er præget af minder med Damask hos især min mormor, og det var derfor med stor ærefrygt og stik imod alle regler, da jeg for første gang klippede i en af dugene til dette projekt, siger Cecilie Rudolph og fortsætter: og jeg er virkelig spændt på at vise mine værker og idéer om dugen på en helt ny måde til folk, og til dem der måske ikke kender historien, siger Cecilie Elisabeth Rudolph.

Sammen om samvær
Tiden er til tekstil og håndværket vævning er således i fokus, og besøgende kan opleve de tidligere ejeres historier på den såkaldte kuriositetsvæg, en mælkebøttemark lavet af duge, hulkortmønster-pieces og meget andet. SAMVÆRKET danner også rammen om en lang række begivenheder over de næste uger frem til slutningen af oktober. Her kan man bl.a. opleve livemusik, et pop-up bageri ligesom folk inviteres til fællesspisning og lokale børnehaver til kreative sessioner og klippe-klistre-hygge.

Sidste år begyndte Georg Jensen Damask at indsamle kundernes gamle mælkebøtteduge, der i 2014 blev lanceret som Dandelion. Tilbuddet lød: send os din gamle dug, uanset stand, samt en personlig historie om dugen. Så sender vi dig en helt ny dug. Responsen var overvældende, og hos Georg Jensen Damask stod man nu med overvejelsen om, hvad dugene skulle bruges til, men også med ønsket om at genbruge og give dem et nyt liv.

”Vores ambition var at skabe et univers, der på en sjov og uhøjtidelig måde genfortæller historierne fra de danske hjem – men gennem Cecilies helt nye og moderne fortolkning af ”samvær”. Det har været vigtigt for os, at dugene fik nyt liv, så vi glæder os til at byde folk indenfor og give dem et indblik i vores tanker om værdier som samvær, traditioner og fortid og nutid. Det er samtidig en ny måde for os at møde vores kunder på, og derfor inviterer vi gæsterne til selv at bidrage og være med til at skabe nye historier”, siger Mette Tonnesen, der er marketingchef hos Georg Jensen Damask.

Fakta om pop-up SAMVÆRKET:
Gammel Kongevej 103
Åbent alle ugens dage fra 11 til 18
Åbent fra 17. september til 16. oktober 2015
For yderligere information, billedmateriale samt samples til foto, kontakt venligst Maria Rasmussen på mra@primetime.dk, telefon 31 31 16 81 eller Mette Tonnesen på met@damask.dk.
Georg Jensen Damask hylder samvær på tværs af generationer i KREATIVT POP-UP UNIVERS