Vælg sprog

Miljø & Etik


Hos Georg Jensen Damask har vi en firmakultur, som giver den enkelte medarbejder plads til at tænke miljøbevidst. Enkle dagligdagsrutiner som at spare på vand, varme og el er allerede indarbejdet, og større energibesparende tiltag bliver løbende vurderet og implementeret. Vi anvender miljøgodkendte rengøringsmidler, miljømærket kopipapir, ligesom økologi har høj prioritet. Generelt er miljø, etik og sikkerhed i fokus i vores hverdag – internt, men også hos vores eksterne partnere. Vi gør os umage med at nedsætte både forurening og ressourceforbrug gennem miljøbevidst og ansvarlig drift.

Produkter

Vi stiller høje kvalitetskrav til vores produkter, der også som minimum, skal leve op til gældende lovkrav og standarder. Dette sikrer vi gennem nøje materialevalg og løbende kontrol af, om produkterne lever op til kravene beskrevet i OEKO-TEX Standard 100. Produkterne bliver testet for sundhedsskadelige kemikalier og farvestoffer. Læs evt. mere om vores væveproces lige her.

Produktionsforhold

Vores primære samarbejdspartnere er ISO 9001 og ISO 14001 certificerede. Vi har en Code of Conduct, som beskriver de forhold, vi forlanger overholdt af vores samarbejdspartnere. Ud over de lovmæssige krav til miljø og sociale rettigheder, stiller vi skærpede krav i forbindelse med arbejdsmiljø, bygningsforhold, miljøhensyn og sociale forhold. Vi har en løbende dialog med vores samarbejdspartnere for at sikre god forståelse og fortsat implementering af forbedringer. United Nations Guiding Principles on business and human rights er vores guideline på dette område. Overskudsproduktion eller frasorterede materialer fra produktionen genanvendes i størst muligt omfang. Som eksempel producerer vi kludetæpper af rester fra vores produktion af kimonoer og lagner.

Transport

Vores transportører skal have en miljøpolitik. Vi har fokus på at have store og dermed færre forsendelser. Samtidig optimerer vi indholdet i de enkelte forsendelserne til gavn for både økonomi og miljø. I videst muligt omfang benytter vi sø- og landtransport.

Pakkemateriel

Langt de fleste af vores produkter sendes i papæsker, der genanvendes til opbevaring eller videre forsendelse. Kan genanvendelse ikke lade sig gøre, kan alle pakkematerialer genbruges i anden papproduktion. Internt genanvender vi pakkemateriel i stort omfang og sorterer alt affald miljømæssigt korrekt.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.