MIKKEL KARSTADS OPSKRIFT PÅ FRANSK TÆRTE MED BÆR

OPSKRIFT
Mikkel Karstads opskrift på fransk tærte med bær

Hvis du er heldig, er der stadig bær i haven, og de allersidste skal bruges på noget godt. Bag en galette – en rustik fransk tærte – med brombær, kirsebær eller andre lækre bær.




Brombærgalette med hasselnød og timian

Dej
100 g blødt smør
175 g hvedemel
50 g havregryn
50 g sukker
30 g hakkede hasselnødder
Lidt salt
Lidt vand til at samle dejen


Fyld
500 g brombær
1 usprøjtet citron
2 spsk. rørsukker
3 kviste timian
Lidt flormelis
2 dl yoghurt naturel
½ vaniljestang
1 spsk. akaciehonning
Kom smør op i en skål, og ælt mel, sukker, havregryn og hakkede hasselnødder ind i smørret.
Tilsæt salt og lidt vand for at gøre dejen smidig og samlet.

Kom dejen i køleskabet i ca. 30 min., så den kan sætte sig og er til at arbejde videre med.
Skyl brombærrene i koldt vand, og kom dem op i en skål.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir – helt tyndt og med en diameter på cirka 26-28 cm.
Kom brombærene på, så de er samlet i midten. Drys med fintrevet citronskal, finthakket timian og rørsukker.
Buk kanten op over fyldet, så kanten holder lidt på det hele.

Kom galetten i ovnen, og bag den i 20-25 min. ved 170 grader, til den er flot gylden på toppen, og skorpen er blevet sprød.
Rør yoghurt med vaniljekorn, honning og saft fra citron til vaniljecreme.

Tag galetten ud af ovnen, og lad den køle lidt af. Drys med flormelis, og servér med vaniljecreme.