Mikkel Karstads opskrift på dampede muslinger

Opskrift
Mikkel Karstads opskrift
på dampede muslinger

I filmen, hvor vi præsenterer Spring Summer-nyhederne, laver kok og kogebogsforfatter Mikkel Karstad en lækker middag. Her får du hans personlige opskrift på dampede muslinger, som er nem, hurtig, sund og billig aftensmad for hele familien.


Dampede muslinger med fennikel, øl, timian og persille

4 personer

1 1/2 kg blåmuslinger
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
5 kviste timian
2 spsk. olivenolie
1 bundt bredbladet persille
1 øl
25 g smør

Skyl og rens muslinger i vand, og tjek, at alle muslinger er levende og intakte – dårlige skal kasseres.

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak det fint. Kom løgene op i en gryde sammen med olivenolie, og lad det sautere let, indtil løgene er glasklare.

Tilsæt muslinger, og vend det hele godt rundt, kom øl på, og læg låg på. Damp muslingerne i tre-fire minutter, til de har åbnet sig, men pas på, at de ikke får for meget, da de så godt kan blive lidt tørre og gummiagtige.

Skyl persille, og kom det op gryden med muslingerne sammen med tern af koldt smør, så muslingebouillon bliver lidt cremet. Krydr med friskkværnet peber og evt. lidt salt.

Kom de dampede muslinger op i skålen, hæld den lune bouillon ud over, og server med det samme med godt brød til.









“Retten er god til hele familien. De fleste
børn synes, det er sjovt at sidde og spise
muslingerne med fingrene.”

Mikkel Karstad