Med gastronomi og godt sejlvand i sigte

Eksklusive oplevelser på vandet

Da den fynske chokoladevirksomhed Summerbird købte galeasen ’Havet’ i 2017, var det med ønsket om at kunne tilbyde medlemmerne af deres kundeklub lidt udover det sædvanlige. Når Havet nu står klar til at kaste anker fra Assens Havn, er det derfor med kurs mod de gode oplevelser – og et skib lastet med sengetøj, duge og meget mere fra Georg Jensen Damask.

Sol, chokolade og vind i sejlene

Det knirker og knager, når man stiger ombord på topsejlsgaleasen Havet – præcis som man må forvente på et 320 tons sejlskib. Små bølger får skibet til at vugge let fra side til side. Og mens Havet funkler betagende i eftermiddagssolen, får man tydeligt fornemmelsen af alle de historier, der gemmer sig på et af Danmarks største, aktive træskibe.

Faktisk stod det slet ikke skrevet i stjernerne, at Summerbird skulle blive de nye ejere af Havet. Men med en beliggenhed tæt på kysten og et ønske om at kunne nå ud til kunder over hele Danmark, lå købet af skibet ikke så fjernt alligevel:

”På en udflugt med personalet var vi ude og sejle med de tidligere ejere, og de fortalte, at de ville afhænde skibet. Vi synes, det var et fantastisk skib – specielt med kabyssen nedenunder, og vi så hurtigt muligheder i at gøre det til Summerbird-klubbens helt eget skib”, forklarer Mikael Grønlykke, grundlægger og CEO hos Summerbird.

Drøm sødt i sengetøj til søs

Med 6 kahytter, der alle har eget toilet og brus, samt en salon med plads til 46 personer, er der rigeligt med rum at boltre sig på. Både når Havet inviterer om bord til en storstilet middag, forberedt af Michelin-kokken Thomas Herman, eller når der sættes kurs ud på længere sejladser. Og når gæsterne sætter sig til bords eller falder til ro om aftenen, er det med udsigt til Georg Jensen Damask-design. Sengetøj, duge, håndklæder, servietter, puder og plaider pynter i skibets salon og kahytter, som endnu et bevis på, at Havet ikke bare er, men også rummer godt, dansk håndværk.

Skibet er lastet med Georg Jensen Damask

Tårnhøje master strækker sig op i den sommerblå himmel, og det solide egetræsskrog skinner om kap med solen. Alt sammen vidner om Havets lange historie, som går helt tilbage til 1954, da skibet blev bygget til sejlads på Grønland. For købet af Havet handler også om bevarelsen af et stykke dansk kulturarv, der, ligesom Summerbird og Georg Jensen Damask, trækker lange tråde tilbage i tiden. Og det er netop her, i en passion for kvalitet og en forankring i lokalmiljøet, at synergien og fællesnævneren mellem parterne ligger, forklarer Mikael Grønlykke:

”Både Georg Jensen Damask, Havet og Summerbird er funderet på gedigent, dansk håndværk. Og i en digital tidsalder er godt håndværk det stærkeste, du overhovedet kan have.”

Her hos Georg Jensen Damask vækker samarbejdet med Summerbird også stor begejstring. Peter Hulweg Christiansen, CEO hos Georg Jensen Damask, fortæller:

Vi er stolte af at være med ombord, når Havet lægger fra havn, og vi glæder os over at være med til at danne rammen om mindeværdige oplevelser til søs.”