• 60 dage bytteret
  • Bytteret i 10 butikker
  • Fri fragt ved køb over 600 kr.
  • Levering 1-2 dage
Vælg sprog
Margrethe Odgaard

Margrethe Odgaard

Margrethe Odgaard (f. 1978) uddannet i 2005 på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering med supplerende studier på Rhode Island School of Design i USA. Efterfølgende arbejdede hun som tekstildesigner først i Philadelphia og senere i Paris, indtil hun i 2013 startede Margrethe Odgaard Studio i København.

Som kunstner og tekstildesigner er Margrethe Odgaard optaget af de tekstiler, vi omgiver os med i hverdagen. Af deres betydning som en del af vores liv og kulturelle arv. Hun er en stærk figur i den nye generation af tekstildesignere i Danmark og har modtaget både nationale og internationale priser og anerkendelse for hendes arbejde med tekstiler, farver og mønstre. Ud fra både poetiske og konsekvente farve- og mønsterstudier skaber hun sammenhænge i en betagende proces fuld af musikalitet. Den kunstneriske vision er drevet frem af ønsket om at skabe og berige på en måde, hvor viden, ideer og færdigheder deles ufortrødent og generøst.

Samarbejdet med Margrethe Odgaard går tilbage til hendes kunstneriske projekt med foldning af oversize servietter på udstilling Mindcraft i Milano i 2010, hvortil vi leverede servietter i størrelsen 1,40 x 1,40 m, som Margrethe håndmalede og foldede. Som en videreudvikling på dette projekt fik Margrethe Odgaard på nærmeste hold lov til i to dage at følge de kongelige taffeldækkere, mens de dækkede op til nytårstaffel i 2014. Baseret på Det Kongelige Danske Hofs traditioner og ekspertise inden for borddækningens dicipliner, voksede linierne for det unikke prisvindende design TAFFEL frem.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.

KUNDESERVICE

Har du spørgsmål, kan du kontakte os