Maltbrød med kastanjer

Foto:  MouseFoto
Foto:  MouseFoto

Opskrift på maltbrød

Kunne du tænke dig at få lidt af Michelin-magien med hjem? Vi har fået lov til at dele en af Ti Trin Neds velsmagende opskrifter på maltbrød, så du selv kan give dig i kast med lækkerier fra det anmelderroste køkken. Nedenfor finder du en simpel opskrift på det lille, smagfulde brød med lækre kastanjer. Oplagt til at supplere aftensmaden eller som et mellemmåltid i løbet af dagen.

Læs mere om vores samarbejde med Michelin-restauranten Ti Trin Ned her.

Til ét brød (eller to små) skal du bruge:
280 g mel (gerne Tipo 00)
210 g lunkent vand
10 g gær
50 g valset byg
40 g kastanjer
40 g brun farin
37 g neutral olie
10 g maltmel
10 g salt

Sådan gør du:
1) Opløs gær i vand og olie. Tilsæt mel, valset byg, maltmel, farin og salt.

2) Hak kastanjerne groft.

3) Rør dejen omhyggeligt sammen og tilsæt kastanjer til sidst.

4) Hæld dejen i en form og lad det hæve et køligt sted natten over til det får dobbelt størrelse.

5) Varm ovnen op til 190°C. Bag brødet i ca. 25 minutter og lad det køle af i formen.

(NB: Byggryn kan erstattes med havregryn og kastanjer kan erstattes med valnødder).

Psst... Se med her, og få inspiration til hvordan du nemt og hurtigt kan folde en stilfuld brødkurv ud af en serviet.