Vælg sprog

MAJ dugen hilser forsommeren velkommen


Georg Jensen Damask har besøgt de gamle arkiver og fundet den klassiske MAJ dug, som nu lanceres i de nye farver Rye og Frost Blue. Susanne Brenøe designede dugen i 1989 og takket være det klassiske mønster vil dugen altid være relevant.

Som navnet på dugen antyder, er den skabt til forsommerens begivenheder, inde såvel som ude. Maj er måneden, hvor vi efter en kold tid samles til konfirmationer og de første sommerfester, mens skoven springer ud, og alt pibler frem og giver nyt liv omkring os. Dette spirende forsommerlandskab har inspireret designer Susanne Brenøe til designet på MAJ dugen, der netop er små hvide frøfnug vævet ind i en farvet overflade, gyldenbrun som en kornmark eller klar blå som en sprød sommerhimmel. Frøfnuggene er koncentreret omkring midten af designet for så at spredes med vinden og danne større og større afstand. Dugen kan kombineres med en smuk bordløber med samme mønster som dugen. Både dug, løber og de matchende servietter er udført i 100% ægyptisk bomuld og vævet efter stolte damask vævetraditioner.

Inspiration til bordet
Tag temaet op og tænk frø og spirer på alle måder, når du styler MAJ dugen. Find store afblomstrede grene og sæt dem i lyse vaser måske med lidt frisk grønt. Pynt med hvide lys og lad ellers bordet stå råt og enkelt.

Susanne Brenøe (1949-2015)
Susanne Brenøe var designer og billedkunstner og døde en alt for tidlig død i 2015 på grund af sygdom. Susanne Brenøe var særdeles kendt som tekstildesigner men også som forfatter bag en række bøger om akvarelmaling.
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.