Lækker hverdagsmad

Opskrift: Louisa Lorang
Opskrift: Louisa Lorang
I samarbejde med Louisa Lorang, deler vi denne lækre hverdagsopskrift fra hendes kogebog ”30 dage, 30 minutter”. Louisa er kendt som madskribent, TV-kok og kogebogsforfatter – og med denne bog kan du få masser af inspiration til lækker hverdagsmad.

Vores viskestykker og karklude gør sig, foruden at tørre, også godt til anretning af familiens middage. Anret aftensmaden i en rustik tallerken med et viskestykke som på billedet – så bliver hverdagen lige en anelse mere festlig (og så er I desuden klar til opvasken bagefter).

Græskarsuppe

Supper er både sunde og nemme! Nyd denne simple græskarsuppe med masser af sprød topping. Husk, at du ikke behøver skrælle hokkaidogræskar.

Hovedret til 2 personer:
1 lille hokkaidogræskar
1 løg
2 fed hvidløg
1 æble
1-2 spsk. fintrevet ingefær
1 lille dåse kokosmælk (2 dl)
1 L grøntsagsbouillon
Saft af 1 limefrugt
2-3 spsk. fiskesauce

Topping:
1/4 rødkål
1 håndfuld frisk koriander
Lidt hakket chili

Skrub og flæk græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Kasser dem. Skær den øverste top og stilken af. Skær græskarret i tern. Sauter græskarkødet i olivenolie i en stor varm gryde. Det skal ikke tage farve. Hak løg, hvidløg og æble. Kom løg, hvidløg og æble i gryden til græskarret, og lad det sautere i 3-4 minutter, stadig uden at det tager farve. Tilsæt revet ingefær og kokosmælk. Lad det koge op. Tilsæt bouillon (start gerne med ca. 7 dl, du kan altid komme mere på). Kog suppen under låg i ca. 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med limesaft og fiskesauce. Snit rødkålen fint. Anret suppen i to store skåle eller dybe tallerkner. Top med rødkål, friskhakket koriander og lidt chili, og servér straks.

Velbekomme!