Vælg sprog
Lisbeth Bennedsen

Lisbeth Bennedsen

Lisbeth Bennedsen (f. 1955) er uddannet tekstilformgiver fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding i 1980. Siden 1995 ansat ved Professionshøjskolen UC Syddanmark som lektor i værkstedsfag med en Master i æstetiske læreprocesser.

For væver og tekstildesigner Lisbeth Bennedsen, er glæden ved at skabe et af de vigtigste elementer i livet. Som kunstner har hun gennem årene skabt mange værker, fra vævede billeder og tekstiler til tegninger og skulpturer.

Med designet DAISY blev Lisbeth Bennedsen i 1980’erne tilknyttet Georg Jensen Damask, hvor designet over årene er udgivet i flere forskellige farver fra den nordiske farveskala.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.