Kunst og tekstiler vævet sammen

INTERVIEW
Kunst og tekstiler vævet sammen

Den anerkendte danske papirkunstner Marianne Eriksen Scott-Hansen har lavet et kunstværk med vores tekstiler. Hun har givet viskestykker, karklude og sengetøj et ansigt i form af en stor og udtryksfuld maske.

Vores tekstiler, som normalt befinder sig en hjemlig kontekst – der hvor dagliglivet leves –
har i et kunstværk fået sit eget liv og et meget markant udtryk.
Med en farverig og opmærksomhedskrævende maske har papirkunstner Marianne Eriksen Scott-Hansen bragt vores vævede tekstiler til live i et organisk og skulpturelt værk. Hun har vredet og snoet viskestykker, servietter og sengetøj i form og arbejdet skulpturelt med tekstilerne, som i det samlede værk har fået et organisk, levende og pulserende udtryk.


”Jeg har ladet mig inspirere af Georg Jensen Damasks smukke og enkle tekstilunivers – men også udfordret det og givet det et helt nyt liv,” fortæller hun.
Marianne Eriksen Scott-Hansen er i dag en eftertragtet papirkunstner. Hun betegner det som en slags full circle-oplevelse at arbejde med vævede tekstiler. Hun er nemlig oprindeligt uddannet tøjdesigner og arbejdede i mange år med tekstiler og strik, indtil hun i 2015 kastede sin kærlighed på papir. I skabelsen af masken er hun tilbage, hvor det hele startede – nemlig ved tekstilerne.


”Det har været sjovt at have fingrene i stof igen. I mit arbejde med papir er jeg vant til at forholde mig til begrænsede længder, fordi papiret kommer i ark. Viskestykker, lagner og servietter er også en slags ark, og derfor det det interessant at forene de to materialer,” forklarer hun.
Til at skabe masken har Marianne Eriksen Scott-Hansen bl.a. brugt ABILD-viskestykker, 1959-køkkenhåndklæder, NORS-karklude, PERCALE-sengetøj og lagner – primært i farverne Hav, Ler, Horisont og White.

Arbejdet med tekstilerne har involveret en del fysisk anstrengelse:


”Jeg havde virkelig fat i tekstilerne og skulle bruge kræfter for at vride dem ud af facon. Jeg har været nødt til at overskride mine egne grænser for, hvordan jeg intuitivt gerne vil behandle de fine tekstiler,” fortæller hun.
Den store maske kan lige nu opleves i vores butik i Hellerup

Mandag - Fredag 10.00-18.00
Lørdag 10.00-15.00

Strandvejen 102 C
2900 Hellerup
+ 45 45 88 61 00
hellerup@damask.dk

Vi glæder os til at tage imod dig på Strandvejen.