Kongeligt besøg hos Georg Jensen Damask

H.K.H Prinsesse Benedikte og VP Product Management, Christian Borch
H.K.H Prinsesse Benedikte og VP Product Management, Christian Borch
I oktober havde vi den store glæde at byde H.K.H Prinsesse Benedikte velkommen til vores hovedkontor i Kolding. Det var Prinsessens første besøg hos Georg Jensen Damask, men hendes interesse for design er ikke ny. I 1965 gik hun på designbeklædningslinjen på den højt profilerede Margrethe-skolen, som hun også er protektrice for i dag.

Læs mere om hvordan dagen forløb nedenfor.
Blomsterpige Olivia Sloth Benkjær og H.K.H Prinsesse Benedikte
Blomsterpige Olivia Sloth Benkjær og H.K.H Prinsesse Benedikte
Design på dagsordenen
Tirsdag d. 23. oktober blev Prinsessen modtaget af dagens blomsterpige, ti-årige Olivia Sloth Benkjær, og VP Product Management, Christian Borch, som også havde fornøjelsen af at stå for dagens rundvisning.

”Vi er enormt glade for, at Prinsessen havde lyst til at besøge os og høre om, hvad vi laver. Og så er vi selvfølgelig glade for at få opmærksomheden, som på mange måder underbygger det gode samarbejde, vi har med Kongehuset”, fortæller Christian om dagen.

Også for blomsterpigen, Olivia, var besøget en ganske særlig oplevelse. Olivia går til dagligt i 4. klasse på Jels Skole, og hun tog mødet med Prinsessen i stiv arm:

”Det var sjovt at møde hende, fordi det er der ikke så mange, der får lov til – og hun var rigtig sød. Jeg var kun lidt nervøs, men hun er jo også bare en pige ligesom mig.”


Fra tegnebræt til tekstil
Under rundvisningen blev Prinsessen både indviet i Georg Jensen Damasks lange historie og traditioner, men også til designsamarbejder og fremtidens kollektioner.

Design og Concept Manager, Benedikte Marcher Thomsen, var en af dem, der havde fornøjelsen af at møde Prinsessen. Som designansvarlig kunne Benedikte blandt andet give Prinsessen et indblik i, hvordan arbejdet med vores eksterne designere foregår, og hvordan kollektionerne ofte er bygget op omkring vores museum, som rummer designs helt tilbage fra 1880.

”Jeg viste hende, at jeg er i gang med 2020-kolletionen, som for eksempel kommer til at byde på rosa og gule nuancer. I 2020 kommer vi også til at relancere Dronning Margrete den Første-dugen, hvis design stammer helt tilbage fra 1300-tallet”, fortæller Benedikte.
Design og Concept Manager Benedikte Marcher Thomsen og H.K.H Prinsesse Benedikte
Design og Concept Manager Benedikte Marcher Thomsen og H.K.H Prinsesse Benedikte
Syerske Susanne Dam Stenderup og H.K.H Prinsesse Benedikte
Syerske Susanne Dam Stenderup og H.K.H Prinsesse Benedikte
På besøg i systuen
Efter mødet med Benedikte gik turen ud til systuen, som blandt andet tager sig af de specialopgaver, vi laver internt i virksomheden. I systuen fik Prinsessen lejlighed til at møde Susanne Dam Stenderup, som har arbejdet i virksomheden i 45 år og derfor om nogen kender til arbejdsgangene på stedet.

”Det var en hyggelig oplevelse. Hun var meget interesseret, og jeg kunne blandt andet fortælle hende, at vi ikke bruger skæremaskiner. Vi klipper det hele med saks. Det var hun ret imponeret over,” fortæller Susanne.

I systuen mødte Prinsessen også designer Diana Holstein, som vi har samarbejdet med i flere sammenhænge. Diana fremviste Castellaris-dugen – en helt særlig dug, som hun designede til 750-års jubilæet på Koldinghus, hvor Prinsesse Benedikte også er protektrice.

Kongelig Hofleverandør
Det er første gang, Georg Jensen Damask byder et medlem af det danske kongehus velkommen, men samarbejdet er ikke nyt. Vores samhandel med Kongehuset startede helt tilbage i 1952, da Dronning Ingrid bestilte H.C. ANDERSEN dugen, og siden 2000 har vi båret titlen ’Kongelig Hofleverandør’. Af samme årsag var det en stor oplevelse at kunne indvie Prinsessen i Georg Jensen Damasks DNA, værdigrundlag og arbejdsgange.

”Vi er altid glade for at få gæster, men det er naturligvis helt specielt for os at få kongeligt besøg. Vi sætter en ære i at være Kongelig Hofleverandør, men det er også et prædikat, der forpligter. Derfor ser vi det som et kvalitetsstempel på det, vi går og laver, når vi får lov til at byde en repræsentant for Kongehuset velkommen”, fortæller CEO, Peter Hulweg Christiansen.