Julebord med undervandstema

Foto: Andreas Mikkel Photography. Poppykalas' julebord.
Foto: Andreas Mikkel Photography. Poppykalas' julebord.

Blomsterkunst og julemagi

Thilde Maria Kristensen står bag det kreative designstudie Poppykalas i København. Herfra kreerer hun overdådige blomsterinstallationer, der inspirerer og fascinerer med smukke detaljer og farver. Med sit legende blomsterunivers har Thilde stylet den mørkeblå ENGESVIK by hand dug sammen med de lyseblå PLAIN servietter og skabt et magisk juleunivers.
Foto: Andreas Mikkel Photography
Foto: Andreas Mikkel Photography

Koralrev på julebordet

Lyseblå servietter, lilla roser og macarons i pink med glimmerdrys. Det lyder måske ikke umiddelbart som opskriften på et julebord, men det behøver det sådan set heller ikke, hvis du spørger Thilde.

”Jeg binder mig ikke særligt meget op på årstider. At der er noget, der skal hedde julefarver og påskefarver. Julen er for mange rød og mørkegrøn, men jeg kan godt lide at lege med farverne. Man kan sagtens skabe et juletema, selvom det ikke lige er i de traditionelle julefarver.”

Inspirationen til julebordet er derfor heller ikke fundet i den klassiske røde juleopdækning med grangrene, kogler og klokker, men derimod med tanke på koralrevets forunderlige farvemosaik, søanemoner og muslingeskaller. Enkelte steder kan man skimte en lyserød julekugle eller en sirligt indpakket gave. Ifølge Thilde er dette et udtryk for en leg med koderne; julen er der, men ikke åbenlyst.

”Jeg har inkorporeret nogle små lyserøde julekugler, der ligger lidt rundt omkring. Så der er forskellige hints af jul på bordet, man skal bare gå på opdagelse for at finde dem. Men bare det at man dækker op på denne måde, er jo også ret højtidsagtigt. Det er jo traditionelt noget, man gør juleaften eller til julefrokost”, forklarer hun.
Foto: Andreas Mikkel Photography. Juledekoration
Foto: Andreas Mikkel Photography. Juledekoration

Maksimalisme med mening

Hjemme hos Thilde bærer juleudsmykningen præg af, at familiens to piger hjælper med oppyntningen. Pangfarver, glimmer og julekugler i forskellige faconer gør julen til en fest, hvor der er plads til kreativitet og fantasi. Men selvom der, med Thildes egne ord, er ’gang i den’, sørger hun alligevel for at skabe en mening med kaosset – og det samme gælder for juleopdækningen med ENGESVIK by hand dugen.

”Der er noget grafisk i dugens mønster, som er med til at holde på formerne. Det kan jeg godt lide. Det der med at have en dobbelthed, hvor man kombinerer noget, der er lidt stringent med noget, der bryder det. For der er faktisk en mening med det hele.”

Skru op for volumen

Drømmer du selv om at skabe en borddækning a la Poppykalas, foreslår Thilde, at du giver dig selv lov til at lege og eksperimentere med både former og farver.

”Prøv at skrue lidt op for volumen og overgør det lidt. I stedet for at have to buketter, så lad blomsterne løbe hele vejen ned over bordet og se, hvad det gør for udtrykket.”

Samtidig kan man, i stedet for en klassisk buket, prøve at arbejde med blomsterne ned i en skål. Ved at folde lidt hønsenet sammen og placere i en vase eller en skål, bliver det lettere at skabe det fortættede udtryk, som også gør sig gældende i Thildes juleopdækning. Blomsterne stikkes ind i hønsenettet for at lave forskellige niveauer i dekorationen.

”Man kan ligesom skabe en bund med noget, der stritter op. På den måde undgår man også at få et helt fladt arrangement. Og så er det flot, hvis man for eksempel kan gå ind og fange nogle ting i dugen, stellet eller fra den julepynt, man nu bruger. Sådan så nogle af farverne går igen i blomsterne.”

Som prikken over i’et foreslår Thilde, at man dekorerer bordet med lidt anderledes julepynt, såsom sjove julekugler i anderledes farver og former.
Foto: Andreas Mikkel Photography
Foto: Andreas Mikkel Photography