Julebord med forårsdesign

Cathrine de Lichtenbergs julebord.
Cathrine de Lichtenbergs julebord.

Maj-design på julebordet

På Instagram inspirerer Cathrine de Lichtenberg sine følgere med tips og tricks til indretningen – ofte med udgangspunkt i sit eget renoveringsprojekt af en villa fra 1898. Med en passion for farver og et skarpt øje for detaljer inviterer hun dagligt sine følgere indenfor i sit kreative univers.

Cathrine har dækket op til jul på vores populære, lyseblå MAY dug. Nedenfor fortæller hun om, hvordan hun har forvandlet et forårsdesign, med inspiration fra afblomstringen i maj, til en eventyrlig juledug.

Magisk snehimmel

Julen er noget ganske særligt. Ikke mindst hjemme hos Cathrine, hvor december altid er ventet med glæde.

”Julen er klart min yndlingstid på året. Jeg går gerne i gang med at pynte op i november og tager først julepynten ned i løbet af januar.”

Og selvom MAY dugen oprindeligt er inspireret af afblomstringen i maj måned, så Cathrine hurtigt, at den også have potentiale som juledug.

”Der var noget ved den fine, lyseblå farve, der ramte mig. Efter at have kigget på den i noget tid, syntes jeg, den lignede en snehimmel. Derfor blev det snebolds-tema, der skulle være det gennemgående.”

Cathrines juleopdækning er fyldt med små detaljer; MAY dugens legende fnug, som går igen i glassene, julekuglerne med glimtende design fra Anne Black og ikke mindst Toms marcipan-snebolde, der tilfører både humor og personlighed. Detaljer, der lyser op og kommer til deres ret i den enkle borddækning.

“Jeg tror ikke, man ville kunne se alle de fine detaljer, hvis elementerne havde været for voldsomme. Jeg har haft fokus på at lade nogle enkle ting komme frem – og så ellers se, hvordan de foldede sig ud i opdækningen.”

Farvemani og fantasi

Ligesom i resten af Cathrines hjem, skal der være plads til farver og fantasi - også når det gælder julepynten. Derfor behøver julen heller ikke være rød og grøn. Tværtimod handler det mere om at finde ud af, hvad man er i humør til og så gå efter den stemning i borddækningen. Samtidig er Cathrine, med egne ord, meget farvedrevet og hun benytter derfor en bestemt taktik, når hun skal dække julebordet.

”Jeg tænker meget i to grundlæggende farver og så en lille ekstra-farve. Det prøver jeg i hvert fald at gøre som en regel for at begrænse min farve-entusiasme. Det kan hurtigt blive for vildt. Med MAY dugen var det lilla og blå, der skulle være gennemgående og så med et strejf af lyserød.”

Juletid og juletraditioner

Et særligt indslag i opdækningen stammer fra en tradition, Cathrine har taget med sig fra julen i sit barndomshjem. Ved hver tallerken er der placeret et lille lys, og meningen er, at alle gæster tænder sit eget lys, inden de går i gang med spise. Den person hvis lys brænder længst tid vinder og får en gave.

”Min mor introducerede lys-legen, da min bror og jeg var små. Når man er barn, er det ikke så spændende at blive siddende ved bordet, og denne lille tradition gav os noget at fokusere på. I dag gør vi det mest fordi, vi synes, det er en virkelig hyggelig tradition.”