Hvorfor en vindug?

<center>Marie von Ahm, idékvinden bag vindugene.</center>
Marie von Ahm, idékvinden bag vindugene.
Mit navn er Marie, og jeg blev født for godt 38 år siden lige syd for Århus. Jeg blev forelsket i vinens verden allerede som 16 årig og har siden helliget mig dens smukke og multifacetterede univers. Jeg har sammen nogle af verdens dygtigste korttegnere og Georg Jensen Damask udviklet en dug til vinentusiaster, men inden jeg kommer yderligere ind på det, vil jeg fortælle lidt om hvad, der driver mig.

Mange spørger mig, hvad det var, der for mig var så tillokkende ved vinens verden og især i en så ung alder, hvor alle mine venner tyede til øl og sukkersøde drinks, når der skulle festes. Svaret var dengang det samme som i dag; vinens univers er unikt! Vin er en integreret del af vores kulturhistorie. Det er landbrug, innovation, historie, traditioner, mode, økonomi, globalisering, kunst og håndværk. Vin er dybt forankret i vores Europæiske identitet, og så smager det helt fantastisk! Især sammen med mad, som er en anden af mine store passioner.

Rejste efter drømmen

Jeg har arbejdet med vin siden jeg var godt 20 år gammel, og bliver aldrig træt af det, tror jeg. For ligeså mange facetter som vinens univers har, ligeså mange forskellige måder er der at arbejde med vin på. Jeg flyttede i 2006 til smukke Barcelona, hvor jeg stadig bruger en god del af den tid jeg ikke rejser, og har desuden et hjem i Luxembourg, tæt på mine elskede vinbøndere i Mosel-dalen i Tyskland.

Jeg har arbejdet med vin på masser af forskellige måder. Teoretisk har jeg studeret vin på Wine & Spirit Education Trust i London. Og praktisk i form af import, salg, markedsføring og endda på markerne for et spansk vinhus, hvor jeg fik jord under neglene og druekvas mellem tæerne! Tingene begyndte virkelig at tage fart rent karrieremæssigt og jeg havde efterhånden opbygget mig et meget spændende netværk globalt. Jeg valgte derfor at tage springet som selvstændig i primo 2009 og har aldrig set mig tilbage! Jeg skriver om vin, blindsmager vin, laver vin, sælger vin, hjælper folk med at investere i vin og vin-gårde, jeg laver loyalitetsprogrammer, e-commerce løsninger, bygger et Champagne brand op, driver privat vinklub i Spanien og sikkert en hel masse mere!

Og så til dugen

Og jo, så fik jeg jo den skøre idé for nogle år tilbage, at printe mine yndlingskort over mine favorit vin regioner på duge… Vi sidder altså som vinnørder og kigger på kort, tegner på duge og servietter til tjenernes store irritation, for at billedliggøre forskellen mellem de små afgrænsede marker. Hvorfor ikke producere en dug, hvor det allerede var trykt på? Og så i god kvalitet! Jeg præsenterede min idé for Georg Jensen Damask som heldigvis var med på den og resultatet ser I her. Brug dugene som lærerig udsmykning af dit middagsbord, til smagninger, til middage, til nørderi med vinvennerne… De giver et fantastisk overblik over de indtil videre seks regioner jeg har fundet kort på.

Se alle seks vinduge