Hørservietter

Klæd bordet smukt på med klassiske servietter i en blød og eksklusiv hørkvalitet

Dæk bordet med hørservietter


Et veldækket bord sætter rammen om det hyggelige måltid, hvad end det gælder den storstilede middag eller det uformelle morgenbord – og her er servietten en vigtig del af den fuldendte opdækning. Servietten har både en dekorativ og praktisk funktion, og så kan den gøre borddækningen stilfuld på et øjeblik. Traditionen med servietter på bordet har fået en renæssance i de seneste år. Engang var servietten primært forbeholdt formelle middage med stivede hvide duge og skinnende sølvtøj. I dag er der imidlertid kommet masser af farver, mønstre og design til, så borddækningen kan få et personligt strejf – uanset anledningen.

Krøllet og casual eller stramt og strøget


Med sit elegante, naturlige udtryk er hørservietten et moderne alternativ til den klassiske hvide stofserviet. Den smukke tekstur og matte overflade giver et helt særligt udtryk på bordet, og hørservietten kan tilmed styles i alle retninger. Du kan stryge den helt glat (husk damp ellers knækker fibrene) og bruge den med dug, men den er også smuk, når du tager den lidt krøllet fra tørresnoren og direkte på dit bord. Hørserviettens fine, rustikke udtryk gør den desuden nem at kombinere med både porcelæn og ikke mindst tidens keramik, som lige netop kalder på et rustikt og afslappet udtryk. Med sin lette kvalitet er hørservietten velegnet til en naturlig servietfoldning – f.eks. foldet med en blød knude på midten og en blomst, kvist eller krydderurt i folden.

Foruden sine dekorative egenskaber har hørservietten også praktiske kvaliteter. Hør er fra naturens side et stærkt materiale, som bliver blødere vask efter vask. Derudover er hørren antiseptisk og har dermed en god evne til at modstå snavs. Hørservietterne skal derfor ikke vaskes ved høje temperaturer, hvilket forlænger levetiden, så du kan have glæde af dem længere.

Hørservietter til hverdag og fest


Den klassiske serviet i hør er en ekstravagant luksus, der kan gøre borddækningen smuk på et øjeblik. Og hørservietter er ikke kun forbeholdt formelle middage – de egner sig til enhver sammenkomst, der kræver et stilfuldt strejf.
Hos Georg Jensen Damask har vi hørservietter i flere forskellige smukke farver. Dæk for eksempel op med den klassiske hvide hørserviet, når anledningen kalder på et stilrent, tidløst udtryk eller vælg den stemningsfulde røde serviet til julebordet. Uanset om du vælger at holde opdækningen i én farve, eller om du skaber kontrast ved at mixe og matche, er du sikret et raffineret udtryk på bordet. Hørservietternes smukke struktur giver en let, nordisk og elegant fremtoning, som vil klæde enhver opdækning.