Damaskvævede Juleduge

En klassisk juledug

En damaskvævet juledug fra Georg Jensen Damask er en dug, der vækker minder og gensynsglæde. Juledugen er vævet i 100% dobbelttvundet kæmmet bomuld og har en smuk blank overflade. En rød juledug er oplagt til hjerternes fest, en hvid juledug er diskret og elegant, mens en grøn juledug sender tankerne mod granskoven eller det gamle København. Juledugen findes også i en rød variant med gyldent motiv.

 

Ikonisk juledesign

Juledugen har et smukt damaskvævet mønster af flettede julehjerter og stiliserede grankviste, et motiv der er designet i 1975 af væver og tekstildesigner Bodil Bødtker-Næss, der var med i inderkredsen af tekstilkunstnere omkring Georg Jensen Damasks væverier i 1970’erne. Det ikoniske design, der er elsket af generationer, er i dag gennemgående i en større damaskvævet julekollektion, der foruden den klassiske dug indeholder dækkeservietter, bordløber, viskestykker og juletræstæppe.

 

Juledugen i rød

Georg Jensen Damasks klassiske, røde juledug er til dig, der holder på traditionerne og gerne vil have, at julen skal være rød. Rød som de små bær på kristtjørnen eller som æblerne på træet. Julefarven Deep Red er varm og nostalgisk og gør øjeblikkeligt dit julebord smukt og stemningsfuldt. Match med røde damaskvævede servietter eller kombinér julens farver for et mere moderne bord.

 

Damaskvævet til julebordet

At dække op til jul er en vigtig tradition og et smukt symbol på noget af det, julen også handler om: At vi samler dem, vi holder af, og gør os umage med at skabe stemning. Georg Jensen Damask Juledug lægger op til gode stunder omkring bordet igennem hele december, til en elegant julemiddag med familie og venner og til fælles morgenmad julemorgen.