HÅNDVÆVET LUKSUS FRA INDIEN

Historien om vores håndvævede PUK servietter

På et lille familievæveri i det sydlige Indien tager fine PUK servietter i sirlige mønstre langsomt form på to håndvæve. På en enkelt dag bliver det til blot 14 servietter, som aldrig er helt ens. Måske varierer størrelsen eller strukturen en anelse, hvilket gør dem både interessante og levende i vores øjne. Tidligere har andre Georg Jensen Damask design været i de dygtige håndvæveres hænder.

Vores samarbejde med det lille indiske væveri i Karur udspringer af en fælles passion for vævekunsten og de håndvævede tekstiler, som mange steder hører fortiden til – også i Indien. Georg Jensen Damask har siden 2013 støttet familievirksomheden økonomisk og betaler for sundheds- og livsforsikringer til væverne for at bidrage til at holde væveriet i live og bevare det værdifulde håndværk, der er kernen i al tekstilproduktion.
Selve PUK designet er skabt af den danske væver og kunstner Puk Lippmann. Mønstrene er inspireret af traditionelle væveteknikker fundet i en bog fra 1920’erne og digtet frem på hendes væv til et nutidigt design. Oprindeligt i form af viskestykker, der også blev håndvævet i Karur, og nu som
damaskservietter i en lettere udgave.

Servietterne er som taget ud af det antikke franske linnedskab og må gerne være let krøllede og invitere uhøjtideligheden med til bords. Det er håndvævet luksus med ægkanter, der giver liv, og som er en lige så smuk som sjælden detalje med direkte reference til århundredgamle vævemetoder.