Vælg sprog
H.C. ANDERSEN damaskdug Gardenia
Før musen henover billedet for at zoome
H.C. ANDERSEN damaskdug Gardenia
H.C. ANDERSEN damaskdug Gardenia
H.C. ANDERSEN damaskdug Gardenia
H.C. ANDERSEN damaskdug Gardenia

H.C. ANDERSEN damaskdug Gardenia

DKK 1.620,00


   På lager
Antal
Design Georg Jensen Damask

Damaskdugen i det enestående H.C. ANDERSEN design er fuld af eventyrlig fortælleglæde og skiller sig ud som et poetisk såvel som stilfuldt indslag i borddækningen.

H.C. Andersen er berømt for sit bidrag til verdenslitteraturen, men var også en dygtig papirklipper. Arkitekt og designer Knud V. Engelhardt opstartede i 1920’erne designet med H.C. Andersens papirklip. Et design, som Inger Blegvad Klint videreførte efter hans død i 1931 og som blev færdiggjort af Georg Jensen Damask til lancering første gang i 1951. Siden har dugen undergået flere tilpasninger og justeringer og blev senest relanceret i 2004. Motiverne er vævet ind i dugen til en mangfoldig fortælling, hvor Den Grimme Ælling findes side om side med andre uforglemmelige eventyr og fine papirklip. Vores samarbejde med Kongehuset startede tilbage i 1952 med H.C. ANDERSEN dugen, da Dronning Ingrid lavede sin første af mange bestillinger til det danske Kongehus.

H.C. ANDERSEN dugen i den smukke Gardenia farvekombination er en klassiker i vores kollektion, relanceret i 1990’erne og af mange benyttet ved fødselsdage eller andre særlige lejligheder til stor glæde for både børn og voksne. Matchende stofservietter fuldender udtrykket.

BEMÆRK! De opgivne mål er mål efter vask.

Til H. C. ANDERSEN damaskdug fås også matchende servietter.Om Damaskduge:
  • Vævet af 100% ægyptisk, dobbelttvundet kæmmet bomuld

  • Vask ved 60°C. Hvide damaskduge tåler vask ved 95°C.

Gode råd
  • Vi anbefaler, at du folder produktet helt ud inden vask og undgår overfyldning af maskinen. Produktet strækkes let efter vask. Vi anbefaler hængetørring af duge, da det givet et glat resultat og er bedre for miljøet.

  • Husk at følge vaskanvisningen da vask ved netop 60 °C får bomulden til at åbne sig og blive vasket ren. Mange tror de skåner dugen ved at vaske ved 40°C, men produkterne er lavet til at holde til en højere temperatur.

  • Valg af størrelse på dugen afhænger af, hvor meget nedhæng du ønsker. Vi anbefaler 25-30 cm i enderne af bordet for at få det smukkeste fald. Har du eksempelvis et bord på 1 x 2 meter anbefaler vi størrelsen 140 x 240 cm.

Læs hele beskrivelse
Vis mindre
Relaterede varer
SERVIET Gardenia
SERVIET Gardenia Før DKK 100,00
DKK 60,00
Info/køb
DAMAVASK
DAMAVASK DKK 130,00
Info/køb
Mest populære
Badehåndklæder
Badehåndklæder Før DKK 350,00
DKK 210,00
Info/køb
HÅNDKLÆDER Str. 50 x 100
HÅNDKLÆDER Str. 50 x 100 Før DKK 250,00
DKK 150,00
Info/køb
GÆSTEHÅNDKLÆDER Str. 40 x 70
GÆSTEHÅNDKLÆDER Str. 40 x 70 Før DKK 150,00
DKK 90,00
Info/køb
TRIPP sengetøj Fir Green
TRIPP sengetøj Fir Green Før DKK 1.200,00
DKK 720,00
Info/køb
ARNE JACOBSEN sengetøj
ARNE JACOBSEN sengetøj Før DKK 1.200,00
DKK 720,00
Info/køb
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.