Vælg sprog
Georg Jensen Damask – Gennem et kvart årtusinde
Før musen henover billedet for at zoome

Georg Jensen Damask – Gennem et kvart årtusinde

DKK 150,00
   På lager
Antal
”Georg Jensen Damask – Gennem et kvart årtusinde” er bogen om væverslægten Jensen – først i Vonsild, senere i selve Kolding. Historien trækker tråde helt tilbage til 1700-tallet, hvor Andreas Jensen og Kirsten Christensdatter danner grundstenene for det Georg Jensen Damask, vi kender i dag og følger slægten gennem tiden. En nøje redegørelse for væveriets udvikling fra det traditionelle landsbyhåndværk til en moderne designvirksomhed.
Bogen indeholder desuden en gennemgang af nogle af vores ældste og mest populære design samt historien bag. Få et unikt indblik i de nostalgiske mønstre, som mange kender og er vokset op med.

Fortiden er fremtidens forudsætning – derfor denne bog: en hilsen til fremtiden. (Bent Georg Jensen i efterskriftet til bogen).

Forfattere: Poul Dedenroth-Schou og Charlotte Paludan
Udgivelsesår: 1999
Vis mere
Vis mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte v��vere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.