GEORG JENSEN DAMASK DUGE

Et veldækket bord med en smuk damaskdug er en kunst

Når du træder ind i et hjem og bliver ramt af duften af hjemmelavet mad og arme, der står klar til at omfavne dig, er der ikke noget, der kan sætte prikken over i’et som et veldækket bord med en smuk dug. Det veldækkede bord er en indbydende gestus, som inviterer gæsterne til at sænke deres skuldre og blot nyde en stund, hvor de bare skal spise den hjemmelavede mad, lade sig omfavne og blive betagede af det veldækkede bord, der står klar til ære for dem. Det er hverdagsluksus, og det er en kunst at beherske.

En juledug, en påskedug eller blot til hverdagsbrug

At dække et bord med en smuk dug er en hyggelig forberedelse til noget festligt, der snart skal til at ske, og den er derfor med til at sætte stemningen for dagen eller aftenen, hvad enten der er tale om en juledug, en påskedug, en smudsafvisende  vindug, dækkeservietter eller en bordløber. Og det er præcis, hvad en damaskdug bidrager med. Denne gør med sin høje kvalitet, bløde essens og æstetiske udtryk det simpelt for dig at tage borddækningen til et højere niveau. Derfor er det måske alligevel ikke så svært at nå i mål med det kunstneriske islæt.

En Georg Jensen Damask dug er et kunstværk i sig selv

Og ligesom det gør sig gældende med kunst, så er et veldækket bord en fryd for øjet, som vi alle får lyst til at være en del af. Og som et kunstværk, vil bordet i alt sin pragt også hurtigt blive det sociale midtpunkt i et hjem.

Vis at du vil fællesskabet med en Georg Jensen Damask dug

En Georg Jensen Damask dug kan derfor være en måde, hvorpå du viser dine gæster, at du har gjort dig umage, fordi du har set frem til deres selskab. Et veldækket bord sender et klart signal om, at man som gæst er velkommen. Og derfor er bordet et stikord til at være social, at hygge sig og ville fællesskabet. Det er noget, der er indhyllet i traditioner, der er til glæde for alle dem, der bliver inviteret til bords – uanset om det er mandag eller lørdag.

Find en hverdagsluksus i damaskduge

Borddækningens kunst trækker derfor lange tråde tilbage i tiden, dog har essensen ikke ændret sig væsentligt i løbet af årene. Det handler stadig om forkælelse, god stemning og nærvær, og det er noget, som en dug i høj kvalitet kan bidrage med. Derfor bør en sådan ikke kun findes frem til særlige lejligheder, den bør klæde bordet ved selv de små øjeblikke i hverdagen. På den måde bliver dugen en lille luksus, der dog har en stor betydning - og det især når du værdsætter kvalitet, design og æstetik.

Hvad enten det skal være en hvid eller en sort dug

En dug er derfor vigtigere, end man måske forestiller sig, og derfor står Georg Jensen Damask bag en bred kollektion af eksklusive duge, der er blevet skabt i samarbejde med nogle af de største danske designikoner gennem tiden såvel som nutidige skandinaviske designere. Det er gjort med henblik på, at du altid skal kunne finde en dug, der passer til stemningen, selskabet, anledningen og din lyst til kreativ udfoldelse med borddækningen.

Tag din borddækning til et højere niveau med en damaskdug

Udvalget er derfor også omfattet af materialer fra bomuld til hør, der kan fås i både damaskvævede, satinvævede og lærredsvævede variationer. Dog er det fælles for dem alle, at det kompromisløse håndværk er i fokus, kvaliteten er i særklasse og designet er klassisk. Det er perfekte kombinationer, der kan vække glæde mange år ud i fremtiden, og de kan skabe traditioner nu såvel som for fremtidige generationer.