Gastronomi og godt design i skøn forening

Mette Gassner, ejer og restaurantchef på Ti Trin Ned
Mette Gassner, ejer og restaurantchef på Ti Trin Ned

Noget nyt, noget gammelt, noget lånt – og noget grønt

Når man træder ind i Ti Trin Neds nye lokaler på Toldkammeret 9 i Fredericia, er det første, der møder én den slående havudsigt, som strækker sig så langt øjet rækker. Harmonien i interiøret, der balancerer mellem træ, sten og planteliv. Og ikke mindst de hvide damaskduge, som restauranten har fået specialdesignet- og vævet med deres eget personlige mønster.

Ti Trin Ned i nye lokaler
I januar 2019 flyttede Michelin-restauranten Ti Trin Ned adresse fra de historiske rammer i Norgesgade til Toldkammeret 9 i Kanalbyen. Et adresseskift, som både betød større lokaler, fuld havudsigt og ikke mindst nye muligheder for indretningen af restauranten. Vi er stolte over at have bidraget til at skabe en smuk helhed og sammenhæng i interiøret med et personligt design, der trækker tråde til gammeldags dyder uden at gå på kompromis med Ti Trin Neds unikke DNA.

Damaskdugene er skabt i fuld overensstemmelse med den øvrige indretning, så sammenhængen mellem det resterende interiør bibeholdes. Faktisk omsætter den hvide dug et særligt mønster fra restaurantens stålpaneler i form af smukke, rene linjer, som også er integreret i designet på Ti Trin Neds menukort, visitkort og hjemmeside. Det karakteristiske mønster er inspireret af den måde, Ti Trin Ned giver enkelheden, de enkelte elementer og renheden kant – og gør oplevelsen, smagen og udtrykket i serveringerne karakteristisk. Damaskdugene understreger det nordisk-inspirerede udtryk og skaber en elegant base for årstidernes skiftende serveringer.
”Georg Jensen Damask har været en del af borddækningen på Ti Trin Ned i mange år, og vores eget personlige design er en drøm, der går i opfyldelse. Den hvide damaskdug daler ned over bordene og skaber en varm og nærværende stemning i restauranten”, fortæller ejer og restaurantchef, Mette Gassner.

Et gastronomisk eventyr
Historien om Ti Trin Ned startede i en kælder i Norgesgade centralt i Fredericia. Her lagde Mette og Rainer Gassner fundamentet for den anmelderroste restaurant, som siden 2001 har trukket gæster til fra nær og fjern – og som i 2017 satte Fredericia på det gastronomiske Danmarkskort med én af provinsens få Michelin-stjerner. Vores samarbejde med Ti Trin Ned begyndte imidlertid allerede i 2010 med den organiske damaskdug, Metamorphology, og senere har det klassiske Nanna Ditzel-design også prydet restaurantens borde. De to tidligere design har haft vidt forskellige udtryk, som har understøttet skiftende perioder i restauranten. Fælles for dem begge er dog, at de har haft kvalitetsudtrykket, renheden og det klassiske i fokus. Det nye damaskdesign er, sammen med blandt andet The Chair fra PP Møbler og lamperne fra CATELLANI & SMITH, med til at skabe et link til Ti Trin Neds tidligere lokaler i Norgesgade. Og for Mette og Rainer har det lige netop været vigtigt at holde fast i historien, som har bragt dem og restauranten til det niveau, de er på i dag.

”Vi har arbejdet meget med ’noget nyt, noget gammelt, noget lånt – og noget grønt’. Damaskdugene er helt klart noget gammelt. Dugenes smukke overflade reflekterer det skiftende lysindfald fra restaurantens store vinduer. Og så skifter de udtryk over aftenen og repræsenterer for os både elegance og smukke, gammeldags værdier”, fortæller ejer og restaurantchef, Mette Gassner.

Hos Georg Jensen Damask deler vi mange af de samme værdier, som Ti Trin Ned om end vores verden kredser om tekstiler frem for gastronomi. Håndværk, kvalitet, kontinuitet og holdbarhed er nøgleord i vores univers – præcis som i Ti Trin Neds højtprofilerede køkken. Damaskdugene er designet ud fra devisen om, at de fysiske rammer spiller en rolle for den fuldendte madoplevelse. Derfor har vi bestræbt os på at skabe en damaskdug, der matcher restaurantens særlige sjæl og æstetiske univers.

Vi er stolte af at kunne kalde os leverandør til nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter, og vi glæder os over at være en del af Ti Trin Neds spændende rejse mod nye gastronomiske højder.