Forårsbord i farver

Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser
Eva Kaiser driver sin egen kreative forretning, Lumikello, alt imens hun inspirerer med sin indretning på instagramprofilen og bloggen under samme navn. Antallet af følgere stiger hver dag og med rette, for Evas stil er ærlig og personlig - og hendes billeder inviterer til en boligindretning i et væld af smukke farver. I Evas imponerende hjem er der plads til at lege med farvesammensætninger, dekorative detaljer og visuelle indtryk, når klassisk møder moderne i et smukt æstetisk sammenspil. Alligevel er intet tilfældigt. Der er tænkt over ethvert valg, og alle farver er nøje afstemte, så de passer til omgivelserne og den naturlige stemning i det enkelte rum.

Størstedelen af billederne på Evas profil er taget ved hendes landejendom i nærheden af Kiel, hvor hun bor sammen med sin mand og tre børn. Læs med nedenfor og se hendes smukke forårsopdækning med Cecilie Manz’ geometriske STILL LIFE dug og de fine håndvævede PUK servietter .

Se Evas Instagram-profil her.
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser

Hvordan vil du beskrive din borddækning?

Mit forårsbord er et muntert mix af smukke ting. Jeg nyder at forene gammelt og nyt - elskede personlige items og klassikere. Den smukke dug i lilla med en grå tone og de matchende håndvævede servietter danner basen og farvetemaet. Den friske følelse af forår fremkaldes af sart grøn og lette detaljer såsom tynde stearinlys og porcelæn i milde toner. Borddækningen får dog ikke et koldt indtryk, idet jeg har valgt gyldent bestik og messinglysestager.
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser

Hvor fandt du inspiration til borddækningen?

Jeg finder inspiration i detaljer, i naturen, i et smukt billede eller – som her – når jeg forelsker mig i flot tilbehør, som jeg gerne vil bruge. Her var det helt klart den smukke dug fra Georg Jensen Damask. Jeg elsker dugens delikate lilla farve, der skaber en diskret base for alt andet, der sker på bordet. Jeg ønskede at fremtrylle atmosfæren i de første lyse dage af marts, når naturen vågner, og alt grønt er så uforligneligt sart og lyst. Da jeg for en gangs skyld ville arbejde uden så mange blomster, eller uden de klassiske forårsblomster, men snarere inspirere med nye idéer, var jeg på udkig efter alternativer. De grønne detaljer blev derfor skabt af kiwi og grønne græsser – i dette tilfælde af sorten hyrdetaske. De erstatter grenenes første knopper. De pink indslag gør borddækningen livlig og munter. Præcis, hvad vi længes efter i disse dage.
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser

Du har mange smukke farver i dit hjem. Hvad lægger du vægt på, når du sammensætter farver?

Farverne er afgørende for mig. Jeg kan ikke forestille mig at indrette uden farver. Jeg lægger særlig vægt på, at farverne skal matche de forskellige forhold i boligen: en blå, som kan virke hyggelig og beroligende i soveværelset, kan være et helt forkert valg i stuen. Der er så mange faktorer, som spiller ind, når farven skal blive helt "rigtig": Lysforhold, gulve, udsigten gennem vinduet til det, der er udenfor (i vores tilfælde ser vi røde murstensbygninger) ... alt dette har betydning. Jeg kombinerer farver på moodboards, som vejleder mig, men i sidste ende afgør jeg meget intuitivt, hvilken farve der kunne være den rigtige.
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser

Hvordan vil du beskrive din indretningsstil?

Meget individualistisk, klassisk, munter, farverig – aldrig kedelig, håber jeg. Jeg påvirkes ikke så meget af bestemte trends og blander klassiske elementer med vintage-items, kunst og loppemarkedsfund. Vi er en familie på fem med to store hunde og bor på landet, hvilket betyder, at vores indretning skal være smuk såvel som funktionel.
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser