_Alt text

Nyhed

Special Edition

Vi gentager succesen fra sidst år og lancerer et limited edition strandhåndklæde med tilhørende strandtaske. Special Edition-håndklædet fra Georg Jensen Damask er frottévævet i 100 % dobbelttvunden kæmmet bomuld og ideelt til brug på stranden, ved poolen og på rejser. Sættet er vævet i et begrænset antal. Special Edition-håndklædet er til salg i Georg Jensen Damasks egne butikker samt online fra 7. maj 2024.

Ikoniske striber

Georg Jensen Damask har tradition for at sætte design på håndklæder, og årets Special Edition-håndklæde har karakteristiske striber inspireret af de ikoniske ø-håndklæder designet af Bent Georg Jensen i 1991, hvor stribefelter fanger hinanden i et arkitektonisk mønster. Både håndklædet og tasken har et indvævet Georg Jensen Damask-logo som signifikant detalje og fås i farvekombinationen Bright Blue og Glacier.
_Alt_text

Inspirationen

Bent Georg Jensen

Designer og tekstilingeniør Bent Georg Jensen kunne sidste år være fyldt 100 år. Han stod i en lang årrække i spidsen for Georg Jensen Damask og udviklede her en række unikke, minimalistiske mønstre, der alle tager afsæt i det gamle, klassiske vævehåndværk.

Mors-håndklædet, som har været inspirationen til den nye Special Edition-håndklæde, var en del af en serie af håndklæder navngivet efter danske øer. Hvert design var opbygget af stribemønstre med en gennemgående farvesætning, der bandt de forskellige håndklæder sammen.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text