Fokus på funktionalitet

Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser

Æstetik og funktionalitet i køkkenet

Køkkenet er et af hjemmets mest centrale rum. En arbejdsstation, en hyggeoase og et samlingssted for hele familien – og selvom køkkenet i dag kommer i mange forskellige stilarter, er rummet først og fremmest til for at blive brugt. Derfor er det vigtigt at indrette sig med design, der er skabt til at imødekomme familiens behov i en travl hverdag.

Tyske blogger og instagrammer Eva Kaiser er kendt for sin kærlighed til farver, og hun nyder at lege med forskellige farvesammensætninger i sin indretning. Men selvom praktiske egenskaber nogle gange må vige til fordel for farvevalg, går hun aldrig ned på funktionalitet, når det gælder køkkenets tekstiler.

Få et indblik i Evas tanker om indretningen af familiens køkken i Kiel og læs om hendes test af NORS
viskestykket og karkluden.

Se Evas Instagram-profil her.
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser

Hvad er et godt køkken for dig?

For mig er et godt køkken fuld af liv. Køkkenet er kernen i ethvert hjem. Det er der, hvor vi griner, laver mad og, i vores tilfælde, spiser. Det er et sted, hvor vi kan lide at samles. Det bør også være mere eller mindre funktionelt og frem for alt hyggeligt. Jeg glæder mig meget over at se, at trenden bevæger sig væk fra det hvide, sterile og meget polerede køkken til et køkken, der er fuld af liv med plads til sammenkomster.
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser

Hvordan vil du beskrive dit køkken? Og hvordan har du skabt synergi i indretningen mellem køkkenet og resten af hjemmet?

Jeg tror, at mit køkken passer ret præcist på beskrivelsen ovenfor: varmt og muntert, men også funktionelt. I begyndelsen, da de andre værelser endnu ikke var møblerede, boede vi stort set kun i køkkenet. Vi elsker køkkensofaen, og om vinteren tilbringer vi mange timer dér – ikke kun, når vi laver mad, men også når vi spiller spil, laver kreative projekter og diskuterer.

På den gamle herregård, som vi bor på, var det vigtigt for mig at lege med traditionerne og bruge de materialer og farver, som vi fandt i huset. For eksempel er farverne på gulvfliserne inspireret af farverne i det gamle terrazzogulv i gangen, og jeg brugte et materiale, der også bruges i gamle huse (cement) i en ny fortolkning. Sofaen ligner den, som godsejeren kunne have siddet i for 100 år siden, men den er samtidig moderne. Køkkenmøblerne og -inventaret matcher de historiske skabeloner for de andre værelser, dog uden at kopiere dem.
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser

Hvad lægger du vægt på, når du køber tekstiler til køkkenet?

Kvalitet er førsteprioritet, når jeg køber køkkentilbehør. Som en design-elskende beundrer af farver, må jeg indrømme, at når det gælder tilbehør til lejlighedsvis brug, så kommer funktionalitet i anden række, men ikke når det gælder karklude eller viskestykker . For hvis disse ikke fungerer, som de skal, er de ganske enkelt et irritationsmoment og helt unødvendige. Det siger sig selv, at tekstiler af høj kvalitet ikke kan fås for en 10’er i discountbutikken. Og hvis farve, tekstur og følelse er rigtig, er du virkelig heldig – som det for eksempel er tilfældet med køkkentekstilerne fra Georg Jensen Damask.
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser

Hvordan har din oplevelse været med NORS karkluden og viskestykkerne?

Med udgangspunkt i alle de viskestykker, der findes på markedet, som ikke tørrer godt, var jeg naturligvis skeptisk. Især fordi NORS viskestykkerne er meget tykkere end dem, jeg plejer at bruge. Jeg elskede også mine mikrofiber-karklude, og i første omgang havde jeg ikke lyst til at købe nogen af NORS bomuldskarkludene . Heldigvis har jeg skiftet mening:  disse karklude er fantastiske. Vi har også hurtigt vænnet os til de bløde og lidt tykkere viskestykker, da de virkelig er gode at tørre af med. De kan sagtens sammenlignes med viskestykker i bomulds- og hørblandinger. Min mand og jeg har faktisk testet viskestykkerne grundigt. Vi har poleret den glaskeramiske kogeplade skiftevis med to forskellige viskestykker for at sammenligne dem. NORS viskestykket bestod prøven med glans.
Foto: Eva Kaiser
Foto: Eva Kaiser