Fødselsdagsfest i sensommerfarver

Da blomsterdesigner Thilde Maria Kristensen, alias Poppykalas, fejrede sin 40-års fødselsdag, var det med fuldt fokus på nærvær, god mad og naturligvis masser af farver. Festen blev holdt for 25 af Thildes nærmeste venner og familie, og det var vigtigt for hende at skabe en personlig stemning, der inviterede til hygge og fællesskab.

Thilde havde dækket bordet med den smukke STILL LIFE dug i Dusty Lavender designet af Cecilie Manz. Et geometrisk mønster med rum af horisontale og vertikale linjer, der gentager sig selv. Læs med og find ud af, hvorfor valget faldt på netop denne dug – og hvad hun ellers pyntede bordet med på den runde dag.

Borddækning med et eventyrligt touch


Når Thilde dækker bordet til fest, er det med overdådige blomsterkreationer og smæk på fest og farver. Poppykalas er lige netop en sammensætning af det engelske ord poppy (valmue) og det svenske ord kalas (fest eller fejring). Navnet trækker dermed både tråde til Thildes bedstemor, hvis gård var omgivet af valmuer, og en fejring eller fest, som ofte involverer blomster. Med sensommerens smukke farver i centrum dækkede Thilde op til ægte kalas, da hun fejrede sin 40-års fødselsdag.

Hvad var inspirationen bag opdækningen?


”Jeg forsøgte at pakke alle ‘regler’ væk og bare gå med et legende udtryk. Jeg havde valgt de smukkeste blomster, jeg kunne finde på Grønttorvet – den eneste begrænsning var at de ikke måtte blive for store. Jeg valgte at dække bordet med mine yndlingstallerkener og- glas, og derfor er det hele lidt blandet. Jeg havde mine lette vinglas i god kvalitet med på bordet, som går rigtig godt i spænd med dugen. Jeg elsker farver, så dem har jeg ikke sparet på – hverken på blomster, lys eller stel. Jeg tænkte, at nu hvor jeg fylder 40, så er tiden inde til, at jeg gør tingene på min helt egen måde uden at forholde mig til, hvad andre tænker.”

Hvorfor faldt valget på STILL LIFE dugen – og hvorfor i den farve?


"Jeg elsker teksturen og dens stringente mønster, som samler den lidt spraglede borddækning. Jeg har haft en forkærlighed for lavendel-lilla, siden jeg var teenager, hvor mine vægge havde den farve, og så har den fulgt mig lige siden. Jeg blev bare så glad, da jeg så, at man kunne købe en Georg Jensen Damask-dug i den farve. Det er en solid dug, der samler udtrykket og så passede den rigtig godt til festens sensommerstemning. Farven er meget drømmende og skaber et let udtryk på bordet. Helt perfekt til de afslappede rammer, jeg ønskede at fejre min fødselsdag i."