Et smukt stilleben i køkkenet

Guide
Et smukt stilleben i køkkenet

Som en lille fin udstilling bliver nyvaskede tallerkner, kopper og bestik i mange japanske hjem nøje placeret på et køkkenhåndklæde, når de skal tørre.

Et køkkenhåndklæde er ikke bare et køkkenhåndklæde. Vores tekstiler bliver brugt i mange lande, men de bliver brugt på forskellige måder.

Herhjemme bruges vores vævede køkkenhåndklæder typisk som et håndklæde i køkkenet eller som et lidt kraftigere viskestykke. Men vores japanske kunder bruger dem til et andet og meget specifikt formål: som et blødt og absorberende underlag til at tørre opvasken på.

I mange japanske hjem er kvadratmeterne sparsomme, og det er normalt, at man ikke har plads i køkkenet til en opvaskemaskine. Derfor foregår opvasken ofte i hånden.
Enkelt designsprog
Vores vævede køkkenhåndklæder har vist sig at være perfekte som underlag for japanernes nyvaskede service på grund af tekstilets tykke kvalitet og gode absorberingsevne. Desuden passer det enkle skandinaviske designsprog godt til den minimalistiske stil, som hyldes i mange japanske hjem, hvor man også ofte finder andre danske designklassikere.  

Både i Danmark og Japan har man i mange år haft en fælles kærlighed til boliginteriør og møbler med et enkelt formsprog lavet af naturlige materialer som træ, bomuld, hør og uld. Derfor har inspirationen mellem de to lande været gensidig.
En smuk udstilling
I mange Japanske køkkener ligger vores køkkenhåndklæder bredt ud på et smukt fad eller direkte på køkkenbordet, mens bestik, tallerkner og kopper er arrangeret fint ovenpå – næsten som en lille og nøje kurateret udstilling, som ikke kun har et praktisk formål, men som også er en fryd for øjet.

Vores køkkenhåndklæder væves i en række smukke og afdæmpede nuancer, som passer ind i de fleste køkkener – uanset geografisk placering.


Vores vævede køkkenhåndklæder har vist sig at være perfekte som underlag for japanernes nyvaskede service på grund af tekstilets tykke kvalitet og gode absorberingsevne.
Billeder: skipcafe.com