Vælg sprog

DYNER OG PUDER I UNIFORM


Georg Jensen Damask lancerer sammen med det dansk/franske design brand OLDER PARIS en ny sengetøjskollektion – OLDER - med striber og knapper. På subtil vis er klassisk skjorte- og uniformdesign til haute cuisine verdenen overført til sengetøjsuniverset og sætter en ny og moderigtig agenda for soveværelsets tekstiler.

Med den nye OLDER PARIS sengetøjskollektion fra Georg Jensen Damask bliver du budt ind i en helt ny verden, når det gælder sengetekstiler. OLDER PARIS sætter en ny agenda for sengetekstiler ved at fusionere modeuniformer fra haute cuisine verdenen med tekstildesign. Som alle andre OLDER PARIS uniformer, der designes til verdens mest eksklusive restauranter, har Georg Jensen Damask valgt at navngive den nye kollektion efter det dansk/franske designbrand.

Danske Morten Thuesen og italienske Letizia Caramia – alias OLDER Paris – har begge en fortid hos de store internationale modehuse og lever i dag af at designe uniformer til verdens mest eksklusive restauranter og hoteller. OLDER kollektionen er designet med inspiration fra den klassiske stribede skjorte, der i passer perfekt til Georg Jensen Damasks tidløse stil.

OLDER kollektionen, består af pude- og dynebetræk vævet i tre  farvekombinationer, navy-hvide striber, bordeaux-navy-hvide striber og monokrome hvide-på-hvide striber. I stedet for de velkendte bændler, der holder dynen og puden på plads i betrækket, har Georg Jensen Damask i stedet sat knapper i på bedste skjortevis.
”Vores opgave er at holde traditionsrig tekstildesign og -håndværk relevant ved at sætte nye agendaer. Derfor var fortællingen om den klassiske skjorte en ny og frisk vinkel på vores sengetøjskollektion, der nu for første gang har fået en officiel uniform.” fortæller Benedikte Marcher, Design Manager for Georg Jensen Damask.


OLDER PARIS

Grundlagt i 2013 af Morten Thuesen og Letizia Caramia. Det er et bæredygtigt uniformsbrand, der designer for verdens mest eksklusive restauranter, boutiques-koncepter, hoteller og gourmet-butikker. Morten Thuesen og Letizia Caramia har begge en baggrund indenfor modeindustrien, hvor de har arbejdet for Alexander McQueen og Isabel Marant. Herfra kommer inspirationen til at bringe mode ind i uniformsverdenen.

”Det hele startede med idéen om at fusionere området imellem design, gastronomi og bæredygtighed” fortæller Morten Thuesen. ”I samarbejdet med Georg Jensen Damask blev det vores tilgang til uniformer, der blev inspirationen til OLDER kollektionen. Vi overførte skjorte-looket og gav dyner og puder uniform på. Vores bæredygtige tilsnit fik et nyt pust ved at designe for et brand, der holder i generationer takket være den eksklusive kvalitet, der ældes med ynde og altid er relevant, ” slutter Morten Thuesen.

OLDER PARIS er baseret i Paris og har følgende prominente kundeliste:
NOMA’s BARR & 108, Amass, Atsushi, Tanaka, Aska, Le Mary
Celeste, Frederik Bille Brahe, Palais De Tokyo, Rosio Sanchez, Studio
Olafur Eliasson, Tokuyoshi, Volt og mange flere.

OLDER kollektionen er i butikkerne fra mid-august til priser fra 1.500 kr. i størrelsen 140x200 cm og 60x63 cm.GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.