Donationer

Hos Georg Jensen Damask har vi et helt grundlæggende ønske om at gøre en forskel der, hvor vi kan.
Med udgangspunkt i vores verden af tekstiler, har vi derfor deltaget i flere betydningsfulde donationsprojekter gennem tiden – særligt med fokus på børn.

For de kommende år har vi således dedikeret os fuldt ud til et særligt donationssamarbejde med World Childhood Foundation, som arbejder med udsatte børn i hele verden.

Læs mere om projekterne nedenfor.  
World Childhood Foundation

World Childhood Foundation


H.M. Dronning Silvia af Sverige stiftede World Childhood Foundation i 1999 i samarbejde med 14 familiefonde, private investorer og virksomheder, som alle ønskede at beskytte børns ret til en tryg og sikker barndom. I dag er H.M. Dronning Silvia æresformand i bestyrelsen og arbejder fortsat engageret i kampen om at forebygge overgreb mod børn.

I 2019 blev 20-året for fondens grundlæggelse markeret med lanceringen af H.M. Dronning Silvias egen personlige påskedug. Dugen har en ganske særlig betydning for det svenske kongehus og blev oprindeligt vævet sammen med to andre duge i hvert sit design som en gave til H.M. Dronning Silvias 60-års fødselsdag. En rød til jul, en gul til påske og en klassisk hvid til alle årstider og lejligheder. Alle dugene prydes af dronningens monogram, og hun står selv bag de elegante design i samarbejde med den danske designer Diana Holstein.

For at støtte World Childhood Foundation besluttede H.M. Dronning Silvia at lade designet fra sin personlige påskedug gå i produktion til fondens formål. Dugen væves derfor eksklusivt til støtte af fondens arbejde med at forhindre overgreb mod børn. For hver solgt dug går der ubeskåret DKK 750 til World Childhood Foundations arbejde.

Ved køb af Dronning Silvias Påskedug modtager man samtidig et Childhood-armbånd til en værdi af DKK 75 som en tak og et symbol på støtten til udsatte børn og organisationen. Armbåndet består af ti perler i forskellige farver, som hver symboliserer en artikel i FN’s Børnekonvention – et vidne om at ethvert barn har ret til en tryg og sikker barndom.
Handloom Development program

Handloom Development program


Det gode håndværk er fundamentet for alle produkter i vores kollektion. Af samme årsag er det vigtigt for os at være med til at støtte vævekunsten, så vi bidrager til at holde håndværket i hævd. Siden 2013 har Georg Jensen Damask derfor samarbejdet med et lille indisk familievæveri i Karur om flere forskellige design – senest de håndvævede PUK servietter.

Vores samarbejde med væveriet udspringer af en fælles passion for vævekunsten og de håndvævede tekstiler, som mange steder hører fortiden til – også i Indien. Håndvævning er en vanskelig disciplin, og det er ikke mange, der mestrer teknikken til fulde. I Danmark såvel som i Indien tyer man langt oftere til maskinvævning, som ikke kræver den samme tid og kunnen. Familievæveriet tilbyder derfor et helt unikt håndværk, som har rødder tilbage i en ældgammel tradition.

Hver gang du køber de håndvævede PUK servietter, støtter vi uddannelsen af vævere på det lille væveri i Karur. Vi betaler desuden for sundheds- og livsforsikringer til væverne for at bidrage til at holde væveriet i live og bevare det værdifulde håndværk, der er kernen i al tekstilproduktion.

World Scout Foundation

The World Scout Foundation The World Scout Foundation er en støtteorganisation til verdens største ungdomsorganisation – den internationale spejderbevægelse. Organisationen er baseret på et verdensomspændende, frivilligt engagement, og som ærespræsident har H.M. Kong Carl XVI Gustaf af Sverige gennem mange år været dybt involveret i spejderbevægelsens aktiviteter. I anledning af Kongens 60-års fødselsdag i 2006 og 100-års-dagen for etableringen af den Internationale Spejderbevægelse i 2007, tog The World Scout Foundation initiativ til at fremstille en specialdesignet damaskdug med Georg Jensen Damask som partner og producent.

H.M. Dronning Silvia, som deler Kongens dybe engagement i spejderbevægelsen, bidrog sammen med den danske tekstildesigner Diana Holstein til designet af damaskdugen. Damaskdugen blev solgt internationalt gennem the World Scout Foundation, udvalgte partnere og af Georg Jensen Damask. Som resultat af samarbejdet indsamlede Georg Jensen Damask mere end 1 million Euro til spejderbevægelsens fremtidige aktiviteter.