Andreas Engesvik

Andreas Engesvik (f. 1970) startede sine studier på universitet i Bergen, hvorfra han har en BFA i Kunsthistorie. Herefter fortsatte han sine studier ved National College of Art and Design - ligeledes i Bergen. Uddannet i 2000 med en BA med æresbevisning grundlagde han i samme år det prisbelønnede designstudio NORWAY SAYS. Efter 6 succesfulde år gik Andreas Engesvik i 2009 solo og grundlagde sit nye studio ANDREAS ENGESVIK, OSLO. Her arbejder han med fokus på langsigtede designsamarbejder med internationale mærker som Iittala, Muuto, FontanaArte, Asplund og Fogia indenfor områder, der spænder over møbler, service og industrielt design. Han har vundet adskillige priser herunder Red Dot Award, Wallpaper Design Award og Bruno Mathsson Award.

Andreas Engesvik er en af Norges mest fremtrædende designere, og han er dedikeret til at fremme norsk design på verdensplan. Han underviser og støtter unge designtalenter i deres arbejde på at nå ud på den internationale scene. I 2012 blev Engesvik udnævnt til gæsteprofessor ved Handelshøjskolen i Stockholm.

For Georg Jensen Damask har Andreas Engesvik designet ENGESVIK by hand kollektionen, som omfatter dækkeservietter, sengetøj, bordløbere og duge.
Andreas Engesvik